Gönül Yazar kimdir? Kaç yaşında, nereli?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gönül Yazar, 12 Ağustos 1942’de İzmir’de dünyaya geldi. 1954’ten itibaren profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başladı ve TRT Ankara Radyosu’nun gözde ses sanatçılarından biri oldu. İlk kaydı, 1962’de yayınladığı 78’liktir. Sanat hayatına, 22 yaşında katıldığı Ege Ses Kraliçesi Yarışması’nda birinci seçilerek adım attı. Necdet Yazar’la evlendikten sonra Ankara Radyosu’na giren Yazar, Fahri Kopuz, Suphi Ziya Özbekkan gibi değerli hocalardan eğitim aldı. MÜZİKTEKİ BAŞARILARI Ankara Radyosu’ndan İstanbul sahnelerine transfer olduğu yıllardan itibaren daima gözde bir sanatçı olmayı başardı. İlk kaydı 1962’de yayınlanan "Bak Bir Varmış/Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı" 78’liği oldu. Daha sonra bir kez taş plak kaydı yayınladı. İlk 45’liği ise 1965’te yayınlanan "Kelebeğim/Hayran Olurum Aşkı Bilene"dir. Yaşar Güvenir’in "Sensiz Saadet Neymiş" bestesini seslendirdiği 45’liği kendisine altın plak kazandırdı. SİNEMA VE TİYATRO KARİYERİ Yönetmenliğini Hulki Saner’in yaptığı ve başrolünü Göksel Arsoy’la paylaştığı "Taş Bebek" filmi, büyük ilgi gördü ve o yıldan sonra sanatçıya "Taş Bebek" lakabı verildi. İlk filminden sonra devrin en ünlü aktörleriyle baş roller paylaştığı onlarca filmde rol aldı. Ayrıca Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenen "Papazlar Trafiği" adlı İngiliz piyesiyle Gülriz Sururi ve Adile Naşit gibi usta isimlerle tiyatro sahnesinde de iz bıraktı. ALBÜM VE PLAK BAŞARILARI Alaturka sahnelerin "Taş Bebek"i olan Yazar, pop müzik tarzındaki plakları ve programlarıyla da beğeni topladı. 1979’da yayınladığı "Taş Bebek" ve 1989’da yayınladığı "Gönül'den Gönüllere" albümleri oldukça ilgi gördü. HABERLER.COM

Geri