A
Admin
Yönetici
Yönetici
Elazığ’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde gıda güvenliğine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 30 Temmuz’da gerçekleştirilen denetimde, bir yemek üretim işletmesinde bozulmuş tavuk eti tespit edildi. 345 KİLOGRAM BOZULMUŞ TAVUK ELDE EDİLDİ Vali Numan Hatipoğlu’nun açıklamasına göre, denetimde 345 kilogram kötü kokulu, küflenmiş, etiket veya son tüketim tarihi bulunmayan tavuk ürünü bulundu. Bu ürünlere halk sağlığı açısından ciddi risk teşkil ettiği gerekçesiyle el konuldu. 21 BİN 6 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ Hatipoğlu, “Vatandaşlarımızın hijyenik, güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimi temel önceliğimizdir. Halk sağlığını tehdit eden hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyecek.” ifadelerini kullandı. İlgili işletmeye 5996 sayılı Kanun kapsamında 21 bin 6 lira idari para cezası uygulandı. (Sözcü)