Gençsiniz, erken değil o an bu an, geç değil!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Üç farklı ülkede, farklı zamanlarda genç hakemlerimiz yabancı dilleri, İngilizce bilgileri sayesinde yurtdışına açıldılar. Bir bakıma FİFA oldular, daha 20'li yaşlarda. Çok büyük fırsat, şans, ayrıcalık, öncelik hepsini yürekten kutluyorum. İngilizce diyalog sınavından geçtiler, turnuvayı katıldılar. Tebrikler. İlk turnuva İBER Cup tamamlandı. Yurda dönüş yaptılar bile. Helsinki Cup'ta da son gün, final günü bugün. Kusura bakmayın, duyuru turnuvaların ortasına doğru TFF sitesinde yayınlanıyor. Evlatlar zor durumda kalmasın diye beklettim, bekletiyorum. Oysa çok önce öğrendim, isimler dahil. Paylaşmaları sakıncalı imiş. Buluruz, kaynağını da söylemeyiz. Madem ki bu kadar gizli. Aslında bu çocukların hepsinin adının, soyadının bölgesinin yazılması gerek sitede, yok. Aramayın yok, bulamazsınız. Kendi çabam olmasa, bu isimlere de hasret kalacağız. Eksik haber vereceğine, verme daha iyi. Eksik olsun yani. Taltif edilmeliler, çok büyük onur. Bu çocuklar da Milli oldu, yurtdışına çıktı. Hakemlik de takım oyunu. Diğer Milli takıma seçilenler tek tek kulüpleriyle yazılıyor da. Aslında bizim peşimizde koşulması gerek. Amacımız, takdir, hizmet. Başka da bir gayemiz yok. Neyse, devam edelim. İber Cup'a Ege'den iki isim katıldı. Muğla'dan Efe Ege ile İzmir'den Furkan Bora. Maşallah hepsi ikişer isimli. İkisi de 22 yaşında, maşallah. Nazar değmez inşallah. İkinci grupta da Ege'den 4 isim var. Aydın'dan iki, İzmir'den de iki genç. Tabii ki İzmir'ime Ege'ye öncelik tanıyacağım, diğerlerinin yaptığı kadar. Bölgecilik değil bu. 'Sitedeki önce haberi bekle' tavsiyesine uydum da. Diğer iller öncesinde, internete eklemiş bile. Mesela biri, adını yazdıkları genç hakemi tanımıyor bile. Gittik çek fotosunu, sor, araştır. Bu da yok fotoğraf da. Var gibi, o kadar. Hakem kıyafetli birini eklemişler, başını uçurmuşlar. O kadar. Beden başkasına ait. 'Kes kopyala yapıştır' o kadar, ne yaptın haber yaptım. Çok doluyum bu konuda, dokunmayın. 22 yaşında, yurtdışında final yönetiyor. Haberini yapmayacaksın da fotoğrafını bulmayacaksın, eklemeyeceksen. Neyi yapacaksın? Havalara girme, kasılma, şımarma olursa da. Kendine, kendileri bilir. Bitti geçti gitti, işte. İstanbul'dan 27 yaşındaki Yasin İhsan İnci yaş grubu finallerinin birinde yardımcı hakemlik yaptı. 6 günde yaklaşık 15-25 arasındaki sayıda maça çıktılar. İyi deneyim, iyi yatırım. Maçlardan ücret verilmedi, kalma, yeme içme gittikleri yere ait. Gidiş dönüş ise cepten. Dönüş yolunda uçak kaptanı anons yaptı, alkışlandı. Mesela daha, henüz 18 yaşındaki evet evet on sekiz Aydınlı Ali Efe Aldemir, başımızın tacı. OĞUZHAN, BARKIN, BORA, EGE, YİĞİT, EFE Diğerleri de mevcut, ama. U-13 finalini yöneten Furkan Bora Altıntaş mesela. Final dahil, 5 maçta düdük çaldı, 9 kez de yardımcı hakemlik yaptı. Gece bile maç oynandı, tesisler harika zaten. Altıntaş'ın maçında Fransa'dan Aighles Azizi ile İtalya'dan Loris DelMastro yardımcılık yaptı. Dördüncü hakem İrlanda'dan Brian Hand. Bakmayın yaşına. Gönüllü gidenlerden, kompleks yapmadan. Tarihe not bırakıyorum, şöyle ki; HELSİNKİ Cup / Helsinki - Finlandiya / 8 – 12 Temmuz 2025 / Ülke Sayısı; 50 / Takım Sayısı; 1806 / Maç Sayısı; 5703 / Ceren Ayten Çakıoğlu (İstanbul-23), Melek Pelin Sayar (İstanbul-21), İsmet Yılmaz (Eskişehir-22), Atahan Kandır (Eskişehir-25), Tuğberk Uygun (Kocaeli-24), Ali Efe Aldemir (Aydın-18), Barkın Ada Şahin (Aydın-19), Oğuzhan Uyanıker (İzmir-21), Yiğit Doğanay (İzmir-21), Karahan Karadağ (Ankara-22), Berke Özgen (İstanbul-22), Göktuğ Bilgetürk (İstanbul-19), KAFİLE SORUMLUSU, KOORDİNATÖR, GÖZLEMCİ; Sabahattin Şahin (Eğitim ve VAR'dan sorumlu MHK Üyesi, Hakem Eğitimcisi). İBER Cup / Lizbon - Portekiz / 1 – 6 Temmuz 2025 / Ülke Sayısı; 51 / Takım Sayısı; 503 / Maç Sayısı; 1743 / Efe Ege Eroğlu (Muğla-22), Furkan Bora Altıntaş (İzmir-22), Burak Bora Mumcu (Trabzon-22), Selçuk Nuri Gülay (Trabzon-22), Ali Eren Uyar (İstanbul-24), Tarık Tamirci (İstanbul-24), Ömercan Marmara (İstanbul-26), Yasin İhsan İnci (İstanbul-27). Vee sırada. GOTHİA Cup var. Göteborg İsveç'te 14 – 19 Temmuz tarihleri arasında. 3.grubumuz maçlara pazartesi günü başlıyor. Yola çıktılar bir kere. Başarılar, kolaylıklar. Onları da yazarız. Ne varsa gençlik de var. Yolunuz bahtınız açık olsun. TFF sitesinde bile yok, genç ve başarılı isimler, ili ve yaşları. Ege Telgraf farkıyla buyurun. Nice yarınlara ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettiğiniz için kıskanmadan, ötekileştirmeden yazmaya, teşvik etmeye devam. Her şey ülkem, İzmir'im Ege'm ve Türk hakemliği için sevgiyle...

Geri