A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bayburt’ta Tapu Müdürü olarak görev yapan 36 yaşındaki Recep Karaaslan, kariyeri ve edebiyat alanındaki başarılarıyla dikkat çekiyor. Genç yaşta 8 farklı üniversiteden mezun olan Karaaslan, aynı zamanda 10 yılda 9 şiir kitabı yayımladı. Hem kamu görevinde hem de sanat dünyasında yoğun bir tempoda ilerleyen Karaaslan, Bayburt’un tarihi ve doğal güzelliklerinden aldığı ilhamla eserler üretiyor. Eğitimde Fark Yaratan Bir Kariyer 14 yıldır Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışan Karaaslan, yaklaşık 3 yıldır Bayburt Tapu Müdürlüğü’nde müdürlük görevini sürdürüyor. Kocaeli Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi gibi farklı eğitim kurumlarında eğitim alan genç müdür, toplamda 2 yüksek lisans, 2 lisans ve 4 ön lisans diplomasına sahip. Eğitim alanları arasında Emlak Yönetimi, Adalet, Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kurumsal Yönetim gibi geniş bir yelpaze yer alıyor. Şiirle Yoğun İş Temposu Arasında Sanatın Gücü Recep Karaaslan, şiire olan tutkusunu yoğun iş hayatının içinde daima canlı tutuyor. İlk şiir kitabını 2015 yılında yayımlayan Karaaslan, 10 yıl gibi kısa bir sürede 9 ayrı eser kaleme aldı. Son kitabı “Dilimde Tüh Bitti” ise Bayburt’ta, özellikle Çoruh Nehri’nin coşkulu akışından ve Bayburt Kalesi’nin heybetinden aldığı ilhamla ortaya çıktı. Kitapta gurbet, yalnızlık ve uzaklık temaları öne çıkıyor. Doğadan ve Tarihten İlham Alan Şair Bayburt’un doğası ve tarihi yapıları Karaaslan’ın şiirlerine ayrı bir derinlik kazandırıyor. Çoruh Nehri’nin hareketliliği ve Bayburt Kalesi’nin görkemi, onun eserlerine manevi bir lezzet ve güç katıyor. Karaaslan, bu eşsiz doğal ve tarihi atmosferin kendisini hem beslediğini hem de şiirlerinde farklı bir dokunuş yarattığını belirtiyor. Gençlere Edebiyat ve Şiir Tavsiyesi Şiiri bir kaçış ve liman olarak gören Karaaslan, gençlere edebiyatla iç içe olmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. “Şiir yazarken kendimi daha mutlu ve mesut hissediyorum” diyen şair, etkilediği isimler arasında özellikle İsmet Özel’in yer aldığını söylüyor. Gençlerin ve çocukların edebiyatla buluşmasının önemine vurgu yapıyor, şiiri yaşamın bir parçası haline getirmelerini öneriyor.