A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Efe Özçataloğlu, henüz 20 yaşında ilk kişisel fotoğraf sergisini açarak sanat dünyasına adım attı. "almost 20" adını verdiği sergisinde İstanbul’da yaşayan sanatçıların portrelerine yer veren Özçataloğlu, 80 fotoğraftan oluşan bu özel seçkisiyle sanatseverlerin beğenisini kazandı. 15 yaşında ailesinin aldığı fotoğraf makinesiyle başlayan yolculuğunu profesyonelliğe taşıyan genç sanatçı, bu sergiyi 20. yaşına özel bir büyüme hikayesinin parçası olarak tanımladı. “FOTOĞRAF BENİ İÇİNE ÇEKTİ” Fotoğrafçılığa lise yıllarında duyduğu ilgiyle yönelen Özçataloğlu, ilk fotoğraf makinesini eline aldığı günden itibaren bu alanın hayatının merkezine yerleştiğini ifade etti. “Gelecek hakkında kararsız kaldığım bir dönemde fotoğrafla tanıştım. Basit bir merakla başlayan süreç zamanla tutkuya dönüştü. Fotoğraf çekerken özgür hissediyorum, yeni insanlarla tanışmak ve farklı yaşamları belgelemek bana ilham veriyor” diyen Özçataloğlu, hâlâ aynı heyecanla çalışmalarına devam ettiğini belirtti. İSTANBUL’DA PORTRE ODAKLI SERGİ İstanbul’daki Bant Mag. Havuz’da 11-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen sergide yer alan çalışmalarda ağırlıklı olarak portreler yer aldı. Moda ve portre fotoğrafçılığını birleştiren bir yaklaşım benimsediğini belirten Özçataloğlu, İstanbul’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sanatçılarla iletişime geçerek onları evlerinde ya da stüdyolarında fotoğrafladı. Özçataloğlu, sergiye gelen olumlu dönüşlerin kendisini çok mutlu ettiğini ve yeni sergiler açmak için motivasyon sağladığını ifade etti. “İYİ Kİ İEÜ’DEYİM” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı tasarım eğitiminin fotoğrafçılık yolculuğuna önemli katkı sağladığını vurgulayan Özçataloğlu, “Üniversite tercihimi yaparken bu alanın beni ileriye taşıyacağını düşündüm. İEÜ’nün sunduğu imkanlar ve eğitim kalitesiyle doğru yerde olduğumu görüyorum. Şu anda profesyonel olarak fotoğrafçılık yapıyorum, çeşitli etkinliklerde görev alıyor ve gelir elde ediyorum. Bu süreci daha da ileri taşımak istiyorum” dedi.