Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği renkli anlara sahne oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Geleneksel Engelsiz Spor ve Dans Şenliği, özel bireyler, üniversite öğrencileri ve normal gelişim gösteren lise öğrencilerini bir araya getirdi. Kastamonu Üniversitesi Çadır Salon’da gerçekleşen etkinlik, dayanışma ve eğlencenin birleştiği anlamlı bir buluşma olarak dikkat çekti. Farkındalık ve Birliktelik Teması Öne Çıktı Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen şenlikte, özel ve engelli bireyler üniversite ve lise öğrencileriyle birlikte çeşitli oyunlar oynayıp yarışmalara katıldı. Etkinlik boyunca özel bireyler, gençlerle birlikte halay çekip dans ederek keyifli anlar yaşadı. Üniversite öğrencileriyle omuz omuza eğlenen özel bireyler, katılımcılara birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program sonunda hep birlikte pasta kesilerek kutlama gerçekleştirildi. Eğitim ve Duyarlılık İçin Önemli Bir Adım Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Aslı Yüzgeç, etkinliğin amaçlarından bahsederek, “8 yıldır farkındalık şenliği düzenliyoruz. Bu şenliklerde özel bireylerle normal bireyleri bir araya getirerek üniversite öğrencilerinin duyarlılığını artırmak hedefleniyor. Mezun olduktan sonra öğrencilerimiz bu alanda antrenörlük yapabiliyor, spor merkezleri açabiliyorlar. Bu tür etkinlikleri bir eğitim süreci olarak görmek gerekiyor” dedi. Dr. Yüzgeç, etkinliğin hem özel bireylerin hem de öğrencilerin toplumsal farkındalığını artırmada önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaptı. Özel Bireyler ve Normal Gelişim Gösteren Öğrenciler Arasındaki Farklar Kapanıyor Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Cansu Pazarbaşı, etkinliğin farkındalık yaratma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Pazarbaşı, özel bireylerle normal gelişim gösteren öğrenciler arasında aslında hiçbir fark olmadığını belirterek, “Bizlerin oynadığı tüm oyunları onlar da büyük bir disiplin ve keyifle oynayabiliyor. Bu yüzden herkesin daha bilinçli olması gerekiyor. Hiçbir ayrım olmamalı, çünkü bizden hiçbir farkları yok. Unutulmamalı ki hepimiz bir engelli adayıyız” dedi. Gençler Arasında Duyarlılığın Artması İçin Çalışmalar Sürüyor Bir diğer öğrenci Yasemin Coşkun ise, etkinliklerin özel bireylerle olan etkileşimleri artırarak toplumsal duyarlılığı yükselttiğini belirtti. Coşkun, bu tür organizasyonların gençlerin farkındalık kazanması ve engelli bireylere karşı empati geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Geri