A
Admin
Yönetici
Yönetici
Wateridge, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulundu. UNRWA'nın Ürdün'ün Amman kentindeki deposunda 200 bin kişiyi bir ay boyunca doyurmaya yetecek kadar gıda olduğunu belirten Wateridge, tıbbi malzeme ve eğitim malzemelerinin de bulunduğunu, ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle Gazze'ye hiçbir yardım ulaştırılamadığını söyledi. Wateridge, Gazze'deki durumun absürt, korkunç ve affedilemez olduğunu dile getirerek, "Yardımlar Gazze Şeridi'ne tam 3 saat uzaklıkta. Yine de yetersiz beslenen çocukların görüntülerini görmeye ve en kötü yaşam koşullarının hikayelerini duymaya devam ettik. Bu malzemelerin şimdi Gazze'de olması gerekiyordu vakit kaybetmeye gerek yoktu." dedi. Gazze'deki açlığın, orada yaşanan dehşetin sadece bir parçası olduğunu vurgulayan Wateridge, "Dün UNRWA tesisine yapılan saldırıda çocuklar ve 2 öğretmen dahil 7 kişi öldü. Bu, son günlerde ve haftalarda tesislere yapılan birçok saldırıdan biriydi." diye konuştu. Waterigde, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukayı 11 haftanın ardından "geçici" ve "sınırlı" olarak yeniden kaldırmasının ardından sadece 5 yardım tırının giriş yaptığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.