Frankenstein yeniden doğuyor: Kasım’da Netflix’te

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Netflix, 2025 sonbaharında yayımlamayı planladığı Guillermo del Toro imzalı “Frankenstein” filminin ilk fragmanını, cumartesi gecesi gerçekleşen Tudum etkinliğinde izleyiciyle buluşturdu. Mary Shelley’nin klasik romanından uyarlanan yapım, Hollywood’un en tanınmış canavar figürlerinden biri olan Frankenstein’a farklı ve empatik bir bakış sunuyor. BABA-OĞUL TEMALI DUYGUSAL BİR UYARLAMA Filmin resmi özetinde, “Kibirli fakat dâhi bir bilim insanının yaptığı korkunç deneyle bir yaratığı hayata döndürmesi ve bunun hem kendisinin hem de yaratımının trajik sonunu hazırlaması” anlatılıyor. Ancak del Toro, bu klasik hikâyeyi sadece bir korku ögesi olarak değil, baba ve evlat olma halleri üzerine duygusal bir keşif olarak yeniden yorumluyor. Ünlü yönetmen Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamada, “Birisi bana ‘Korkutucu sahneler var mı?’ diye sordu. Bu kez o soruyu ciddiye aldım. Çünkü bu film benim için son derece duygusal” sözleriyle filmin ruhunu özetledi. GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU Del Toro’nun gotik dünyasında Dr. Victor Frankenstein karakterine Oscar Isaac hayat verirken, yaratığı Jacob Elordi canlandırıyor. Mia Goth, Elizabeth karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. Ralph Ineson, Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley, Christian Covery ve Charles Dance gibi güçlü oyuncular da projeye dahil oldu. YAPIM EKİBİ VE VİZYON TARİHİ Del Toro’nun hem yönetmen hem de senarist olarak yer aldığı projede yapımcılar arasında J. Miles Dale, Melissa Girotti ve Scott Suber bulunuyor. Netflix’in 2025 yılına damga vurması beklenen yapımı, Kasım ayında platformda yayımlanacak. Kaynak: beyazperde

Geri