A
Admin
Yönetici
Yönetici
Foça Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci oturumunda MHP’li üye Özlem Erbey’in gündeme getirdiği iddialar merak konusu oldu. Başkan Vekili Osman Yurtseven’in yönettiği oturumun sonunda söz alan Erbey, İş Bankası karşısında belediye ait dükkanları işaret ederek, “Şu an Tekel bayii olarak işletilen dükkanın eskiden Alevi Kültür Derneği eski Başkanı Binali Odabaşı'a ait olduğunu bir şekilde buranın ruhsatının iptal olduğunu öğrendik. İddiaya göre ruhsatın iptal edilmesi sebebi devirden. Yani kiracının kiracısı biliyorsunuz. Maalesef Foça'da bu çok meşhur. Herkes belediye dükkanını zamanında almış kiraya veriyor. 30 yılda yakın bir işletme. 3. şahsa devredilen kişi şu an Saniye Hanım’ın şoförlüğünü yapan belediye personeli. O kişinin eşi üzerinden herhangi bir ihale olmadan vekillik yaptığınız bir dönemde sizin imzanızla yeni bir ruhsat veriliyor. Binali Odabaşı Bey'in kızı ve çocukları tehdit ediliyor. Bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. Kimse kimseyi doğrudan ya da dolaylı olarak tehdit edemez” dedi. "BELEDİYE DÜKKANLARINA MI ÇÖKÜYORSUNUZ" İddialarını daha da ileri taşıyan Erbey, seçim döneminde belediye dükkanlarından CHP İlçe Başkanlığı yapan Günal Biçer’in hesabına 1.909.019 TL’lik borç ödeme açıklamasıyla gönderilmiş para dekontu olduğunu iddia ederek, “98 adet dekontun sahibi Binali Odabaş yani işletmenin o zamanki resmi sahibi ama gönderilen telefon numarası şu an Saniye Hanım'ın şoförlüğünü yapan belediye personeli arkadaşımız. Ben de isterdim Saniye Hanım'a bu konuda bilgisi var mı? Kendisi "Devlet Foça'ya çöktü" diye çok büyük bir gaf yapmıştı. Ama ben şu an CHP temsilcisi arkadaşlarıma sormak istiyorum. İlçe başkanınız üzerinden siz belediye dükkanlarına mı çöküyorsunuz? Bununla ilgili açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Oturumu yöneten Başkan Vekili Osman Yurtseven ise, “Tabii ki, belediyenin, ya da bir partinin, ya da bir şahsın herhangi bir şey çökmesine müsaade etmemiz söz konusu olmaz. Böyle bir şey düşünülemez de. Paşa'daki dükkanların, büfelerin vesaire şeylerin devirleriyle ilgili geçmişte yaşananlar, uygulamalar, bugün yapılan uygulamalar hepsi açık bilinen şeyler. Tabii ki bu konuyla ilgili daha geniş bilgi almak istenirse bir yazılı soru önergesiyle de başvurabilirsiniz” cevabını verdi