Fırından çıkan sıcak baharat kokusunun ardında gizlenen sağlıklı lezzet: Acılı nohut cipsi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Acılı nohut cipsi tarifi Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve de olabilir) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz paprika 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı kimyon Tuz (isteğe göre) Yapılışı: Nohutları iyice süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. Nohutlar tamamen kuru olmalı ki çıtırlaşsın. Geniş bir kapta zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Kurulanmış nohutları baharatlı yağ karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve nohutları tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Her 10 dakikada bir tepsiyi sallayarak nohutların eşit pişmesini sağlayın. Fırından çıkan cipsleri soğumaya bırakın. Soğudukça daha da çıtır olacaktır.
 
Geri
Üst