A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle açılan sergideki eserler, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Aile Yılı nedeniyle sahnelenen “Baba-Kız” Zeybek oyunu alkış yağmuruna tutuldu. Serginin açılış törenine; Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Meslek Yüksekokulu Müdürü Zeynep Rabia Ardahanlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Ertaş, daire amirleri, okul müdürleri, kurs öğreticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Nursoy, bu yıl 112’si genel, 169’u mesleki olmak üzere toplam 281 kurs açıldığını belirterek, “5 bin 616 kadın, 2 bin 580 erkek olmak üzere toplam 8 bin 196 kursiyere eğitim verdik. Yaz döneminde de yetişkinlere yönelik kurslarımız devam edecek,” dedi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise konuşmasında, hayat boyu öğrenme kurslarının amacına değinerek, “Beşikten mezara kadar eğitimi önemsiyoruz. Kültürel mirasımızın yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında bu kursların önemi büyüktür,” ifadelerini kullandı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş da konuşmasında, “Bu sergi için arkadaşlarımız çok çalıştı. Hayat boyu öğrenme önemlidir. Biz her zaman öğreniyoruz. Halk eğitimin amacı da bu. Devletimizin her yaştan insana her alanda kurs verme imkânı var. Binlerce kişinin eğitimi burada sağlanmaktadır,” dedi. Konuşmaların ardından, serginin açılışını Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, törene katılanlarla birlikte alkışlar eşliğinde gerçekleştirdi. Ağaç oymacılığından yumurta üzerine şekil vermeye, maket gemi yapımından halı ve kilim dokumaya, kanaviçeden iğne oyasına kadar pek çok el emeği göz nuru eser, Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş ve diğer yetkililer tarafından gezilerek büyük bir ilgiyle incelendi. El emeği yüzlerce eserin yer aldığı Fethiye Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinin üç gün boyunca açık kalacağı bildirildi.