A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fenerbahçe’nin merakla beklenen Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, 26 Temmuz 2025 Cumartesi günü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya kulüp başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım, başkan adayı Sadettin Saran ve çok sayıda üye katıldı. ALİ KOÇ: “TRANSFERLER FEYENOORD MAÇINA YETİŞECEK” Toplantının açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, iki yeni transferin Feyenoord maçına yetişeceğini açıkladı: “Hocamızın talepleri doğrultusunda, Feyenoord maçında oynayabilecek iki yeni transferimiz sahada olacak. İmza olmadığı için isimlerini burada açıklayamıyorum.” AZİZ YILDIRIM KÜRSÜYE GELDİ, GERİLİM ARTTI Eski başkan Aziz Yıldırım’ın kürsüye çıkmasıyla toplantıdaki hava değişti. Konuşmasında yönetime yönelik eleştirilerde bulunan Yıldırım, çeşitli başlıklarda önemli açıklamalar yaptı. AZİZ YILDIRIM’DAN SERT SÖZLER Aziz Yıldırım, Hamdi Akın’a yönelik tepkisinde şu ifadeleri kullandı: “Otur sen yerine! Kızdırıp durma beni. Sen 3 Temmuz’da Fenerbahçe için Ankaragücü’yle Trabzon adına pazarlık yaptın. Başkanların konuşsun. Sen değil. Senin hakkın yok. Bak seni çok kötü yaparım.” Yıldırım’ın konuşmasından dikkat çeken diğer bölümler şu şekilde: “Jose Mourinho ile ilgili söylediklerini söylersem çok ayıp olur. Konuşturma beni.” “Ali Bey ömrümü verdim, ömrümü! Hapse gittim, yattım ömrümü verdim! Ben ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım.” “Benden ne istiyorsunuz abi! Öleyim mi? Mezara mı gireyim?” “Aziz Yıldırım 612 milyon euro borç bıraktı diyorlar. Ben bunu yaptıysam şerefsizim. Bunu diyenler de şerefsizdir.” “Galatasaray’ı 6-0 yenen başkanım ben.” “Çocuklar Fenerbahçeli olmuyor artık. En büyük sorunumuz bu.” YILDIRIM’DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI Yıldırım, yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalara da açıklık getirdi: “Ben aday olmayacağım. Aday olsam söylerdim zaten rahat ol. Bak Sadettin Bey burada. O adayım diyor. Gençler aday olsun. Gelip bu kulübe sahip çıksınlar.” LOKASYON TARTIŞMASI: “CHELSEA’DEN LOCA ALDIM” Yıldırım, yıllardır maça gitmemesinin nedenini şöyle açıkladı: “7 senedir stada gelmedim. Parasıyla loca istedim, vermediler. Kızımla gelemiyorum, gittim Chelsea’den loca aldım! Ne yapayım? Oraya gidiyor!” ALİ KOÇ’TAN YANIT: “2014 ÖNCESİNE DAİR DATA BİLE YOK” Yıldırım’ın eleştirilerine tekrar kürsüye çıkarak yanıt veren Ali Koç şunları söyledi: “Aziz Başkanım, içiniz rahat olsun. Zaten ‘bakkal gibi yönetiliyor’ lafını ettiniz. Şu an çok daha kurumsal yönetiliyor, her şey şeffaf. Kulüpte 2014 öncesine dair data bile yok.” Koç ayrıca seçim süreci ve olağanüstü kongre hakkında da konuştu: “İmzalar olağanüstü seçimli genel kurula gitmeye yetmiyor! Buna rağmen biz taleplere kulak verdik ve eylülde seçime gideceğimizi açıkladık.“Konu artık imza meselesi değil, hukuk meselesi olmuştur.” AZİZ YILDIRIM: “SEÇİMİ GÖZDEN GEÇİRİN” Toplantının devamında seçim tarihine yönelik eleştirilerde bulunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Eylülde yapılacak seçim bu camiaya zarar verecek. Transferleri ve her şeyi siz yapıyorsunuz, sorumluluk sizin olması lazım. Tekrar gözden geçirin, büyük tavsiyesi olarak söylüyorum.” KOÇ’TAN MALİ KONULARA AİT VERİLER Ali Koç, Bankalar Birliği anlaşması ve sponsorluk gelirleri hakkında bilgi verdi: “Bankalar Birliği anlaşmasını geride bırakma yönünde büyük bir aşama kaydettik.” “İki çok önemli sponsorluk anlaşması imzaladık. İki farklı kategoride rekor kırarak çıtayı yükselttik.” TOPLANTIYA TANSİYON DAMGA VURDU Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sırasında Hamdi Akın’a sert çıkış yapması ve salondaki tepkiler üzerine toplantıya bir süre ara verildi. Bu süreçte Ali Koç ile Yıldırım arasında kısa süreli bir tartışma da yaşandı. Şekip Mosturoğlu ise taraflara sağduyu çağrısında bulunarak “Bu kürsü demokrasinin zirvesidir. Sanki kan davası varmış gibi bir hava var. Rica ediyorum, hepimiz Fenerbahçeliyiz.” dedi. MALİ TABLO VE KULÜP DAVALARI GÜNDEME GELDİ Toplantıda ayrıca kulübün finansal durumu hakkında şu veriler paylaşıldı: 2018’de 347 milyon euro olan borç, 2025 itibariyle 69 milyon euro’ya düşürüldü. 3 Temmuz sürecinin ardından kulübün zararının 42.8 milyon euro ve 103 milyon TL olduğu ifade edildi. Stadyum isim sponsorluğu ve Avrupa forma sponsorluğu anlaşmaları kapsamında toplamda 14 milyon euro gelir sağlandığı bildirildi. FANATİK