A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, tatilini geçirdiği Aydın’ın Didim ilçesinde, bölgenin simge yapılarından biri olan Apollon Tapınağı’nı ziyaret etti. Sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, antik yapıya olan ilgisini dile getirerek gelecekte bu tapınaktan ilhamla bir beste yapabileceğini belirtti. YILLAR SONRA YENİDEN ZİYARET Fazıl Say, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Didim’de geçirdiğimiz harikulade günler sırasında, çok yakınında olan Apollon Tapınağını da yıllar sonra tekrar gezme şansım oldu. Kim bilir? Anadolu'nun Antik tarihine meraklı biriyim; belki gün gelir bir Apollon Tapınağı bestesi de oluşur?” ANTİK TARİHE DUYDUĞU İLGİYİ PAYLAŞTI Sanatıyla olduğu kadar kültürel mirasa olan ilgisiyle de bilinen Fazıl Say, Anadolu’nun antik tarihine karşı duyduğu hayranlığı daha önce de dile getirmişti. Sanatçı, Apollon Tapınağı’nı ziyaretinin ardından takipçileriyle duygularını paylaşarak bu ilginin yeni eserlerine ilham kaynağı olabileceğinin sinyallerini verdi. SANAT VE TARİH BİR ARADA Sanatçının paylaşımı, hayranları ve kültür sanat camiası tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı, Fazıl Say’ın Apollon Tapınağı’ndan esinlenerek yeni bir eser ortaya koyma fikrine destek verdi. TURİZM VE KÜLTÜR BULUŞMASI Didim’deki Apollon Tapınağı, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlarken, Fazıl Say gibi isimlerin ilgisiyle kültürel anlamda da dikkat çekmeye devam ediyor. Say’ın ziyareti, antik yapının sanatla buluşmasına da vesile oldu. SÖZCÜ