A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk sinemasının simge isimlerinden Fatma Girik’in vefatından sonra geride bıraktığı miras, aile içinde anlaşmazlığa yol açtı. 24 Ocak 2022 tarihinde yaşamını yitiren oyuncunun tüm mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakması, erkek kardeşi Günay Girik tarafından mahkemeye taşındı. KARDEŞTEN 'VASİYET İPTALİ' DAVASI Fatma Girik’in erkek kardeşi Günay Girik, 2023 yılının Haziran ayında, “vasiyetin iptali” talebiyle dava açtı. Dilekçesinde, ablasının yaşamının son dönemlerinde akıl sağlığını yitirdiğini ve vasiyetnamenin geçerli olmadığını savundu. MİRASIN DIŞINDA BIRAKILDI Vasiyetnameye göre Fatma Girik, erkek kardeşini mirasından men etti. Gerekçe olarak, yaşamının son döneminde yanında bulunmaması ve kendisiyle ilgilenmemesi gösterildi. Girik, tüm mal varlığını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bıraktı. TANIKLAR MAHKEMEDE DİNLENDİ Bodrum Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında tanıklar dinlendi. Yeğen Fatma Ahu Turanlı’nın tanıkları arasında gazeteci Seyhan Erdağ ve Hakan Kösel yer aldı. Tanıklar, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde talimatla ifade verdi. “AKIL SAĞLIĞI YERİNDEYDİ” Gazeteci Seyhan Erdağ, ifadesinde Fatma Girik ile uzun yıllara dayanan bir dostlukları olduğunu belirterek şunları söyledi: “35 yıllık gazeteciyim. Fatma Girik ile de yıllar içerisinde kedisine ‘abla’ diyebilecek bir yakınlık kurduk. Hastalık döneminde de defalarca hastanede yanında bulundum. Son yıllarda akli melekeleri ve şuuru yerindeydi. Son derece muzip bir kişiliği olduğu için benim bile hatırlayamadığım detaylarla bana takılırdı.” “YANINDA HİÇ GÖRMEDİM” Erdağ, Günay Girik’in, ablası Fatma Girik’in yanında bulunmadığını belirterek şöyle konuştu: “Ameliyata girerken bile yanında yoktu. Fatma Hanım bu durumdan dolayı çok üzülüyordu. Kendini tamamen çekmiş bir kardeş vardı. Fatma Girik gibi mert, ‘Erkek Fato’ denilen bir kişiliğe bu atıfların yapılması beni çok üzüyor.” SÖZCÜ