Fare ve klavyeye veda mı? Windows 12’de neler olacak?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Microsoft, Windows’un geleceğine dair en net ipuçlarını paylaştı. Windows ve Cihazlar Bölümü Başkanı Pavan Davuluri’nin açıklamalarına göre, yapay zeka artık işletim sisteminin merkezinde yer alacak. Geleneksel pencere ve menü yapısı, sizi anlayan ve yönlendiren çevresel bir asistana dönüşecek.

Windows 12 3

SESLİ KOMUTLAR ÜÇÜNCÜ ANA GİRİŞ YÖNTEMİ OLACAK

Windows 12 ile bilgisayar deneyiminde ses, fare ve klavyeden sonra üçüncü ana giriş yöntemi olarak konumlanacak. Kullanıcılar, yalnızca uygulama başlatmakla kalmayıp, “Bu metni daha resmi bir dille yaz ve Ali’ye gönder” gibi bağlamsal komutlar verebilecek.

PROAKTİF VE ÇOK MODLU YENİ WINDOWS

Mevcut Copilot gibi asistanlar sistemin üzerinde çalışırken, yeni Windows sürümü yapay zekayı doğrudan işletim sisteminin yapısına entegre edecek. Böylece sistem, ekranınızdaki içeriği anlık analiz edip size öneriler sunabilecek ve komutlarınızı tamamlamadan anlayabilecek.

BULUT VE YEREL İŞLEME GÜCÜ BİR ARADA

Microsoft, Windows 12’nin gücünü bulut ve yerel işlem kaynaklarının birleşiminden alacağını belirtiyor. Bu hibrit yapı sayesinde kullanıcı deneyiminin hızlı ve kesintisiz olması hedefleniyor.

GİZLİLİK ENDİŞELERİ GÜNDEMDE

Ekrandaki her şeyi görebilen ve ortam seslerini sürekli dinleyebilen bir işletim sistemi, gizlilik tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Microsoft’un bu konuda nasıl güvence vereceği, önümüzdeki dönemin en kritik sorusu olacak.

SEKTÖRDE SES ODAKLI GELECEK

Apple’ın da benzer şekilde sesi merkeze alan yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Önümüzdeki beş yıl içinde, muhtemelen Windows 12 ile başlayarak, bilgisayarlarla etkileşim biçimimiz tamamen değişecek.

SHİFTDELETE

Geri