Fabrikayı bıraktı sera açtı: Genç kadın üretici taleplere yetişemiyor!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Edirne’de yaşayan Sevda Öngelen Çam, çalıştığı tekstil fabrikasından ayrılarak tarım alanına yöneldi. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen yüzde 75 hibeli Sera Kurulumu Projesi'nden faydalanan Çam, merkez Karakasım köyünde kendi serasını kurdu. İYİ TARIM UYGULAMALARIYLA ÜRETİM YAPIYOR Kurduğu serada “İyi Tarım” onaylı ürünler yetiştirmeye başlayan Sevda Çam, kısa sürede bölge halkının ilgisini çekti. Salatalık, domates ve biber gibi ürünler yetiştiren genç kadın, sağlıklı ve doğal üretim anlayışıyla pazarda kendine yer edindi. WHATSAPP ÜZERİNDEN SATIŞ VE TESLİMAT Sabah saatlerinde serasından topladığı ürünleri görüntüleyerek WhatsApp grubunda paylaşan Çam, sipariş veren müşterilerine ürünleri doğrudan evlerine teslim ediyor. Doğrudan tüketiciye ulaşan sistem sayesinde hem üretici hem de tüketici memnun kalıyor. TALEPLER ARTTI, İKİNCİ SERAYI KURDU Yoğun talepler nedeniyle ilk serası yetersiz kalan Çam, ürün satışından elde ettiği gelirle ikinci serasını kurdu. Artan üretim kapasitesiyle daha fazla müşteriye ulaşmaya başlayan Çam, yeni üretim alanlarında da aynı kaliteyi korumaya devam ediyor. ÜÇÜNCÜ SERA İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI Çam, üçüncü serasını kurmak için gün sayıyor. Sera yatırımlarını büyüterek üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen genç kadın, tarımın geleceği açısından üretimin önemine dikkat çekiyor.

Geri