A
Admin
Yönetici
Yönetici
Diyarbakır, Bağlar ilçesi Alipınar Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki 4 çocuk annesi Zehra Şeker, evinde hazırladığı yemekleri sosyal medya ve çevresindeki tavsiyelerle satıyor. Şeker, çocuklarının yardımıyla yemekleri hazırlayıp paketleyerek kargo veya otobüs yoluyla il dışına gönderiyor.
Şeker, ev mutfağında yaptığı ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunuyor. Kira ve eleman giderinin olmaması sayesinde fiyatlar piyasadaki ürünlerin yarısı kadar oluyor. Zehra Şeker, hedefinin bir gün lokanta açmak olduğunu belirtti:
"Aileme destek oluyorum, çok şükür. Elimden geldiğince daha fazlasını yapmaya çalışıyorum. Şu anda salça, sirke, babagannuş yapıyorum. Onun dışında içli köfte, mantı, paça çeşitleri yapıyorum. Sakatat ürünleri, yani her şey bende mevcut. Şehir dışına da gönderim yapıyorum. Ürünleri köpük kutular halinde dondurup şehir dışına otobüs veya kargoyla gönderiyorum. Daha çok il dışına çalışıyorum, çünkü oradan daha çok müşterim var. Bu işi sosyal medya üzerinden yapıyorum. Fuarlara katılıyorum. Mezopotamya Gurme Fuarı’na katılarak kendimi tanıttım. Diyarbakır’da birçok kişi beni artık biliyor. Şırdancı olarak tanıyorlar; şırdancı, mumbarcı, paça ustası. Bu şekilde devam ediyor ve çok güzel gidiyor. İnşallah daha da güzel olacak."
Müşterilerinin lezzetine güvendiğini söyleyen Şeker, ürün çeşitlerini ve satış detaylarını şöyle anlattı:
"Yemeklerimi sürekli tercih edenler var. Çok şükür, eşim ve çocuklarım da ellerinden geldiğince bana yardımcı oluyorlar. Zaten sakatat ürünlerini oğlum getiriyor. O getiriyor, ben evde hazırlıyorum. Ben de hangisi yetişirse onu yapıyorum. Evde çocuklar da yardım ediyor. En çok tutulanlar mumbar, paça ve şırdan. Paçayı yeni yeni tanıtmaya başlıyorum ama şırdan, mumbar, içli köfte, mantı gibi her çeşit ürünü çıkarıyorum. Üstelik piyasanın çok çok altında satıyorum. Mesela ben mumbarın porsiyonunu 250 TL’ye veriyorum; şu anda dışarıda 400 TL’ye yakın. Paça da aynı şekilde. Ben 250-300 TL’den veriyorum, piyasada ise çok daha yüksek. Bir işletmem olmadığı için kendi mutfağımda yapıyorum. Kira vermiyorum, işçi çalıştırmıyorum. Kendi emeğimle yaptığım için uyguna satıyorum. Bu şekilde devam ederse de memnunum, çok şükür. Yine de dükkan açmayı çok isterim. İnşallah ileride yapacağım. Bir hayalim var ve o hayali gerçekleştirmek gibi bir amacım var inşallah."
AMACI AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK
Şeker, ev mutfağında yaptığı ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunuyor. Kira ve eleman giderinin olmaması sayesinde fiyatlar piyasadaki ürünlerin yarısı kadar oluyor. Zehra Şeker, hedefinin bir gün lokanta açmak olduğunu belirtti:
"Aileme destek oluyorum, çok şükür. Elimden geldiğince daha fazlasını yapmaya çalışıyorum. Şu anda salça, sirke, babagannuş yapıyorum. Onun dışında içli köfte, mantı, paça çeşitleri yapıyorum. Sakatat ürünleri, yani her şey bende mevcut. Şehir dışına da gönderim yapıyorum. Ürünleri köpük kutular halinde dondurup şehir dışına otobüs veya kargoyla gönderiyorum. Daha çok il dışına çalışıyorum, çünkü oradan daha çok müşterim var. Bu işi sosyal medya üzerinden yapıyorum. Fuarlara katılıyorum. Mezopotamya Gurme Fuarı’na katılarak kendimi tanıttım. Diyarbakır’da birçok kişi beni artık biliyor. Şırdancı olarak tanıyorlar; şırdancı, mumbarcı, paça ustası. Bu şekilde devam ediyor ve çok güzel gidiyor. İnşallah daha da güzel olacak."
EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜNLERİ
Müşterilerinin lezzetine güvendiğini söyleyen Şeker, ürün çeşitlerini ve satış detaylarını şöyle anlattı:
"Yemeklerimi sürekli tercih edenler var. Çok şükür, eşim ve çocuklarım da ellerinden geldiğince bana yardımcı oluyorlar. Zaten sakatat ürünlerini oğlum getiriyor. O getiriyor, ben evde hazırlıyorum. Ben de hangisi yetişirse onu yapıyorum. Evde çocuklar da yardım ediyor. En çok tutulanlar mumbar, paça ve şırdan. Paçayı yeni yeni tanıtmaya başlıyorum ama şırdan, mumbar, içli köfte, mantı gibi her çeşit ürünü çıkarıyorum. Üstelik piyasanın çok çok altında satıyorum. Mesela ben mumbarın porsiyonunu 250 TL’ye veriyorum; şu anda dışarıda 400 TL’ye yakın. Paça da aynı şekilde. Ben 250-300 TL’den veriyorum, piyasada ise çok daha yüksek. Bir işletmem olmadığı için kendi mutfağımda yapıyorum. Kira vermiyorum, işçi çalıştırmıyorum. Kendi emeğimle yaptığım için uyguna satıyorum. Bu şekilde devam ederse de memnunum, çok şükür. Yine de dükkan açmayı çok isterim. İnşallah ileride yapacağım. Bir hayalim var ve o hayali gerçekleştirmek gibi bir amacım var inşallah."