Evde bakım yardımı hesaplara yatırıldı | Temmuz ayında 5,3 milyar TL destek sağlandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşamalarını desteklemek amacıyla uygulanan Evde Bakım Yardımı ödemeleri kapsamında Temmuz 2025 dönemi ödemeleri tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay toplam 5,3 milyar TL’lik ödeme yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu destekle birlikte 2025 yılı boyunca şimdiye kadar toplam 37,4 milyar TL yardımın hak sahiplerine ulaştırıldığını belirtti. 536 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR Evde Bakım Yardımı kapsamında 536 bin hak sahibi düzenli olarak bu destekten faydalanıyor. Yardım, evlerinde tam bağımlı bireye bakan vatandaşlara sunuluyor. Amaç, engelli bireylerin ailelerinden ayrılmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak. AĞUSTOS AYINDA ARTIŞLI ÖDEME BAŞLIYOR 2025 Temmuz memur maaş katsayısındaki artışla birlikte Evde Bakım Yardımı aylık tutarı 11.702 TL’ye yükseltildi. Bakan Göktaş, artışlı ilk ödemenin Ağustos ayında hesaplara yatırılacağını açıkladı. Ocak-Temmuz 2025 döneminde bu yardım aylık 10.125 TL olarak uygulanmıştı. BAKAN GÖKTAŞ: “AİLE BİRLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ” Bakan Göktaş, yardım programının amacına da dikkat çekti: “Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesiyle birlikte yaşayarak hayatını sürdürmesini önemsiyoruz. Aile bütünlüğünü koruyan, insan onurunu merkeze alan bir sosyal hizmet anlayışını benimsiyoruz.” (NTV)

Geri