Ev kadınından dijital tasarım ustasına: İzmir’de kadınlar sertifika sahibi oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çiğli Belediyesi ile Ege Kadın Buluşması Platformu iş birliğinde düzenlenen “Kadınlar Dijitalde Parlıyor” projesi kapsamında beş ay süren eğitim programını başarıyla tamamlayan 159 kadın sertifikalarını aldı. Eğitim programı süresince katılımcılar, grafik tasarım ve içerik üretimi alanında temel beceriler kazandı ve ortaya koydukları dijital tasarımlar düzenlenen sergiyle tanıtıldı. İzmir, Uşak, Aydın ve Muğla’dan kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimler, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitimde katılımcılara özellikle Canva programı öğretilerek dijital becerileri artırıldı. Proje, kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek girişimcilik ve yaratıcılık alanlarında güçlenmelerini hedefliyor. “ÇİĞLİ ÖRNEK OLDU” Ege Kadın Buluşması Platformu İzmir Sekreteri Şengül Baysak, Çiğli’de yürütülen çalışmaların başarılı bir model olduğunu belirtti. Baysak, “Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Karabağlar ilçelerinde de Canva eğitimleri başlayacak. Ayrıca Çiğli’de 10 öğrenciye eğitici eğitmen eğitimi vererek gençlere istihdam sağladık. Çiğli, kadınların eğitimine yönelik çalışmalarımızda büyük bir kıvılcım yaktı” dedi. DİJİTAL DÜNYADA KADINLARIN SESİ DAHA GÜÇLÜ Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şube Başkanı Aslı Tamtürk, teknolojinin günlük yaşamda vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, “Kadınlar internet sayesinde ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırıyor. Dijital platformlar kadınlara özgürlük ve ekonomik güç sağlıyor” ifadelerini kullandı. CANVA EĞİTMENİ DOĞAN’DAN İLHAM VEREN MESAJ Canva eğitmeni ve tasarımcı Zerrin Doğan, platformun kadın girişimci tarafından kurulmasının motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Doğan, “Canva, video, sunum, sosyal medya içeriği ve web sitesi tasarımı gibi alanlarda üretim imkanı sunuyor. Her yaş ve eğitim grubundan kadın eğitimlerimize katıldı” dedi. ÖZGÜLER: KADINLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Özgüler ise, “Canva eğitimleriyle binlerce kadına ulaştık. Müdürlüğümüz, kadınların güçlenmesi için farklı alanlarda da destek sağlamaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Geri