EÜ Mühendislik Fakültesi 40. dönem mezunlarını uğurladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İZMİR, (DHA)-EGE Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 40. dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı mezunlar için Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törene, EÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkin Şengün, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Devrim Bozkurt, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ve Doç. Dr. Gözde Ertekin'in yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. İlkin Şengün, Ege Üniversitesi'nin 70 yıllık köklü geçmişiyle bilimin ve aklın ışığında ilerleyen, tam akredite, öğrenci odaklı ve sağlık temalı araştırma üniversitesi kimliği taşıdığını vurguladı. Mühendislik Fakültesi'nin 1982 yılında kurulduğunu belirten Prof. Dr. Şengün, "Bugün 8 lisans, 9 yüksek lisans ve 9 doktora programımızla nitelikli mühendisler yetiştirmeye devam ediyoruz" dedi.'FAKÜLTEMİZ BİRÇOK ALANDA YÜKSEK YETERLİLİĞE SAHİP'Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki güçlü akademik altyapısından bahseden Prof. Dr. Şengün, “Biyomühendislik ve gıda mühendisliği bölümlerimiz, Türkiye'de bu alanlardaki ilk bölümler arasında yer alıyor. Tekstil mühendisliği bölümümüz, ARWU sıralamasında 26. sırada yer alarak uluslararası başarısını ortaya koymuştur. Deri mühendisliği bölümümüz, Türkiye'de sadece fakültemizde bulunmaktadır. Kimya, inşaat, makine, bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerimiz ise güçlü akademik kadroları ve uygulamalı eğitim olanakları ile dikkat çekmektedir. TÜBİTAK'ın alan bazlı yetkinlik değerlendirmelerine göre, fakültemiz birçok alanda yüksek yeterliliğe sahiptir" diye konuştu.'SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞACAKSINIZ'Mühendisliğin sadece teknik bilgi değil, insan yaşamını kolaylaştıran çözümler üretme sanatı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şengün, mezun öğrencilere, "Ege Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını ve sorumluluğunu meslek hayatınız boyunca hissedeceksiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun" diye seslendi. Prof. Dr. Şengün, mezun olan öğrencilerin ailelerine sabır ve destekleri için teşekkür edip, "Evlatlarınızı bize emanet ettiniz, bugün mezuniyetlerini gururla kutluyorsunuz" diye konuştu.'MÜHENDİSLİK YAŞAMIN KENDİSİDİR'Fakülte derece sıralamasında en üstte yer alan Biyomühendislik Bölümü öğrencisi İrem Göksel ise konuşmasında duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bu başarı, yalnızca bireysel değil; zorluklara rağmen sürdürülen mücadelenin ürünüdür. Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçler, bilimin ve dayanışmanın gücünü bize yeniden hatırlattı. Biyomühendislik halen hak ettiği değeri göremese de bu disiplinin bir temsilcisi olarak insanlığa katkı sunmaya devam edeceğim. Atatürk'ün 'Türk mühendislerinin alnında Cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parlar' sözü yolumu aydınlatıyor. Bugün fakülte genelinde en yüksek akademik başarıyı elde eden bir kadın mezun olarak bu gururu yaşıyorum. Ayrıca mezun olan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyor, yolumuzun Atatürk'ün izinde, bilimin ışığında ve vicdanın sesiyle her zaman aydınlık olmasını diliyorum" dedi.Tören, dereceye giren öğrencilere teşekkür belgeleri ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, mezunların geleneksel kep atma coşkusuyla sona erdi.(DHA)

Geri