A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yunanistan Basketbol Ligi final serisinin ikinci karşılaşmasında Olympiakos, ezeli rakibi Panathinaikos’u evinde 91-83 mağlup etti. Baştan sona tansiyonu yüksek geçen mücadele 2 saat 10 dakika sürdü. GERGİNLİK MAÇ BAŞLAMADAN ÖNCE BAŞLADI Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, maç daha başlamadan salon dışına çıkarıldı. Mücadele sırasında ise Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, art arda aldığı iki teknik faul sonucunda oyundan ihraç edildi. Maç öncesinden itibaren yükselen gergin atmosfer, final düdüğüne kadar sürdü. Panathinaikos'ta Papapetrou'nun gösterdiği ekstra performans galibiyet için yeterli olmadı. Olympiakos, maç boyunca skor üstünlüğünü elinde tutarak seride durumu 1-1’e getirdi. ATAMAN'DAN MAÇ SONRASI SERT AÇIKLAMALAR Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, özellikle yaşanan hakem kararları ve tribün olaylarına sert tepki gösterdi. Ataman, Olympiakos taraftarlarıyla girdiği tartışmaların ardından aldığı teknik faullerle oyundan atıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Kimse benim ülkeme küfür edemez. Bana 'F. you' diyebilirler, Panathinaikos’a diyebilirler ama kimse 'F. you Türkiye' diyemez. İkinci teknik faulü bu yüzden aldım." "SPORDA YERİ YOK" Ataman, Panathinaikos Başkanı’nın ailesine yönelik söylenen bazı sözlerin de kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bunu yapanlar pisliktir. Sporun içinde böyle şeylere yer yok" dedi. Hakem yönetimini de eleştiren tecrübeli çalıştırıcı, "Olympiakos 33 serbest atış kullandı, biz sadece 17. Onlar daha agresif görünüyordu ama bu kadar fark olmamalı. Çarşamba günü ne olacağını hep birlikte göreceğiz" diyerek rövanş maçına dair iddialı mesajlar verdi.