A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Adalet hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yeni personel alım planını duyuran Erdoğan, toplamda 20 bin yeni kamu personeli istihdam edileceğini bildirdi. YENİ PERSONEL ALIMINDA ÖNCELİKLİ UNVANLAR Erdoğan, zabıt katibi, destek personeli ve infaz koruma memuru gibi çeşitli unvanlarda personel alımı yapılacağını belirterek, “Zabıt katibi, destek personeli, infaz koruma memuru ve diğer unvanlarda peyderpey toplamda 20 bin yeni personel alımı yapıyoruz. Adalet ailesine katılacak her bir kardeşime şimdiden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. MEMURLARA YARI ZAMANLI ÇALIŞMA HAKKI Kabine toplantısında ayrıca memurlara yönelik yeni bir düzenleme de açıklandı. Erdoğan, doğum veya evlat edinme sonrası memurların yarı zamanlı çalışma hakkına kavuşacağını belirtti. Bu kapsamda hazırlanan yönetmeliğin bu akşam yayımlanacağını ifade eden Erdoğan, “Kadın ve erkek memurlara tanınan doğum veya evlat edinme sonrası yarım zamanlı çalışma hakkını hayata geçiriyoruz. Memurlar doğumdan itibaren ilk öğretim çağına başlayana kadar haftalık 20 saatlik çalışma esasına dayalı yarı zamanlı çalışabilecek.” dedi. AİLE YILI KAPSAMINDA DESTEK ADIMLARI Erdoğan, bu düzenlemenin aile kurumunu desteklemeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bu düzenleme, ebeveynlerin çocuklarının gelişimine daha fazla zaman ayırmalarına ve aile içi bağların güçlendirilmesine doğrudan katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu. (Sözcü)