A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nın fesih bildirisinde yer alan “Lozan” vurgusuna ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör örgütünün açıklamasında Lozan’a yapılan göndermeye muhalefetten gelen tepkilere dikkat çeken Erdoğan, “Ben hiçbir konuşmamda bu gelişmelerin Lozan’la ilişkisinin olup olmadığına dair en ufak bir ifade kullanmadım. Sizler duydunuz mu benden? Ne millete seslenişlerde böyle bir beyanım oldu, ne dar kapsamlı toplantılarda bu tür bir açıklama yaptım. Böyle bir şey düşünmedik. Bunun Terörsüz Türkiye ile yakından uzaktan alakası yok. Bunlar maalesef duymuyorlar, uyduruyorlar” dedi. CHP lideri Özgür Özel’in, “Bu açıklamanın altında Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin imzası var” sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, “Bizim muhatabımız milletimizdir, bölgedeki kardeşlerimizdir. Bizim ne dediğimiz, neyi desteklediğimiz, neyi öncelediğimizi de milletimiz çok iyi bilir” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’daki halkın sürece verdiği tepkinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Onlar da zaten Diyarbakır’da gereken cevabı verdi. Bizim gündemimizde, terörün tamamen devre dışı, saf dışı bırakılması var. Terör örgütünün kendini feshetmesi, silahı bırakması var. Bunun eksiksiz, sorunsuz ve yol kazası yaşanmadan gerçekleşmesine odaklanıyoruz” dedi. Devletin birliği, bütünlüğü ve temel unsurlarının tartışmaya açılmasına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “Devletimiz, hükümetimiz gündemine hakimdir. Cumhur İttifakı tam bir dayanışma içindedir. Kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.