A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili tartışmaların önünü almak amacıyla şehit ve gazi ailelerine hitaben bir mektup yazdı. Erdoğan, mektubunda şehitlerin hatırasına zarar vermemek adına sürecin hiçbir noktasında taviz verilmeyeceğini ve pazarlık yapılmayacağını vurguladı. “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ RUHLARINI İNCİTECEK ADIM ATILMAYACAK” Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubunda şehitleri rahmetle andığını ve gazilere şükranlarını sunduğunu belirterek, “Bu süreçte pazarlık, taviz yok. Şehitlerimizin aziz ruhlarını incitecek adım atılmayacaktır” ifadesini kullandı. Erdoğan, şehitler ve gaziler için terörle mücadelede büyük bedeller ödendiğini ve bu bedellerin boşa gitmeyeceğini söyledi. TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ Erdoğan, göreve geldikleri günden itibaren terörle mücadelede büyük bedeller ödendiğini vurguladı: “Bu uğurda binlerce canımızı şehit verdik; binlerce kardeşimiz gazilikle müşerref oldu; trilyonlarca dolar kaynağımızdan vazgeçtik. Ancak şehit ve gazilerimizin uğruna kanlarını akıttıkları mukaddes değerlere leke sürdürmedik” dedi. PAZARLIĞA VE TAVİZE YER YOK Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında terörün kökünün kazındığını ve bu süreçte hiçbir pazarlık ya da tavize izin verilmediğini belirtti: “Şundan emin olmanızı hassaten rica ediyorum: Bu sürecin hiçbir noktasında pazarlığa, müzakereye, tavize, gizli ve süflî girişimlere yer verilmemiştir, bundan sonra da verilmeyecektir. Şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep edecek, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi incitecek hiçbir adım atılmamıştır ve atılmayacaktır.” TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YENİ BİR SAYFA AÇACAĞINI SÖYLEDİ Erdoğan, terörsüz bir geleceğin Türkiye’ye yeni bir sayfa açacağını belirterek, “Terörsüz Türkiye ve ardından terörsüz bölge hedeflerimize ulaştığımızda, önümüzde yepyeni bir sayfa açılacak; bin yıllık kardeşliğimiz yepyeni bir merhaleye ulaşacak; aramıza ekilen nifak tohumları sonsuza kadar sökülüp atılacaktır” ifadelerini kullandı. (gercekgundem.com)