Engelliliği İmkâna Dönüştüren Hatıralar Konferansı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Programa Tekirdağ İl Müftü Vekili Harun Bayraktutar, İl Müftü Yardımcıları, Hasan Sezai Tasavvuf Müziği Kültürü Araştırmaları Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmi Özgül, Sivil Toplum Kuruluşları, Din Görevlileri ve Vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftü Vekili Bayraktutar ve Necmi Özgül’ün açılış konuşmalarının akabinde ‘‘Engelliliği İmkâna Dönüştüren Hatıralar’’ Konferansını vermek üzere sahneye gelen İlahiyatçı Yazar Acun konuşmasında "Yüce Rabbimize, onun Resulüne, kardelen çiçekleri gibi salonumuzu dolduran siz kıymetli misafirlerimize selam olsun, selam veren selamet bulsun inşallah. 4 yaşımda bir hastalıktan dolayı görme yetimi yüzde 95 oranında kaybettim ve dünyayı gönül gözüyle görmeye başladım, hayattan asla kopmadım, Bizler olaylara hep imtihan tarafından baktık, imkânları hiç görmedik. İman imtihanı imkâna dönüştürür. İnkâr en büyük nankörlüktür. Engellilikle ilgili hadislerin birçoğu kutsi hadistir. Enes İbni Mâlik (ra) Resûlullah (asm)’i şöyle buyururken dinlediğini söylemiştir: “Allah Teâlâ buyuruyor ki: Kulumu, iki gözünü kör etmekle imtihan ettiğim zaman sabrederse, gözlerine karşılık olarak cenneti veririm.” (Buhârî, Merdâ 7) Rabbimiz hiç bir kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, Güzellikler önce gönülde başlar sonra dile dökülür daha sonra kişinin haline yansır. İletişim kazaları bazen trafik kazalarından daha fazla yaralayabilir, fiziki yara iyileşebilir ama gönül yarası kalp kırıklığı iyileşmeyebilir’ dedi. Program Hediye takdimi ve TDV Tekirdağ Şubesi Mobil İkram Aracının ikramlarıyla sona erdi.

Geri