Engellilere yönelik sanat ve eğitim kursları sosyal yaşamı canlandırıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla engelli bireylerin hayatına dokunmaya devam ediyor. Kernek Vahap Küçük Külliyesi bünyesinde hizmet veren Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelli vatandaşlara yönelik çeşitli eğitim ve kurs programlarıyla toplumsal hayata katılımlarını artırmayı hedefliyor. Bu merkezde verilen kurslar sayesinde katılımcılar hem kendilerini geliştiriyor hem de sosyalleşme imkanı yakalıyor. Engelliler İçin Tasarlanmış Farklı Eğitim Alanları Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen kurslar, geniş bir yelpazede katılımcılara sunuluyor. Bilgisayar eğitiminden el sanatlarına, halı dokuma ve muhasebe kurslarından resim çalışmalarına kadar birçok branş bulunuyor. Bu eğitimler, engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine ve sosyal çevrelerini genişletmelerine imkan tanıyor. Ayrıca kursları başarıyla tamamlayanlara verilen sertifikalar, eğitimlerin kalitesini ve katılımcıların motivasyonunu artırıyor. Sanatın Gücüyle Sosyalleşmek Merkezde en çok ilgi gören kurslardan biri resim kursu olarak öne çıkıyor. Ahşap yakma, boyama ve karakalem gibi farklı tekniklerin öğrenildiği bu kurs, katılımcılara sanatla iç içe olma fırsatı sunuyor. Resim kursuna katılan Eray Kartal, bu ortamı çok sevdiğini ve arkadaşlarıyla birlikte keyifli zaman geçirdiğini ifade ediyor. Kurslar sayesinde hem kendini ifade etme hem de eğlenme imkanı bulduğunu belirtiyor. Kursların Katılımcılara Sağladığı Destek Semra Berk ise kursların kendisine kattığı değerden söz ediyor. Resim kursunu tercih ettiğini ve burada öğrenilen tekniklerin yanı sıra eğitmenlerle kurduğu sıcak iletişimin kendisini motive ettiğini anlatıyor. Sabahları kursa gelmek için heyecan duyduğunu belirten Berk, bu kursların engelli bireylerin sosyal yaşamlarına olumlu katkılar sağladığını vurguluyor. Hocaların ilgisi ve destekleyici tutumu, katılımcıların kendilerini daha değerli hissetmelerine olanak tanıyor.

Geri