Engelliler Haftası programı çelenk sunumu ile başladı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen program bugün Keşan’da düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz ile engelliler, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı ve KİSEV Yönetim Kurulu üyesi Bayram Ali Kalfalar, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, İspat Cami Mahalle Muhtarı Yusuf Uzdilli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Keşan Engellileri Koruma Derneği adına başkan Fatma Öz ve KİSEV adına da Yönetim Kurulu üyesi Bayram Ali Kalfalar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Keşan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Gamze Kara yaptı. Engellilerin, sağlıklı insanlara tanınan tüm haklara sahip olduğunu vurgulayan Kara, “Onlara acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Her alanda hayata katılmalarını sağlamak, ötekileştirmemek, çalışabilir engellilere iş imkânları sunmak önceliğimiz olmalıdır.” dedi. Engelliler Haftası etkinlikleri 16 Mayıs’a kadar hazırlanan program çerçevesinde devam edecek.

Geri