A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dünyanın en büyük bağımsız ESP çözümleri sağlayıcısı olan Levare International, İzmir’in sanayi üslerinden biri olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB)’deki yeni tesisinin kapılarını törenle açtı. Açılışa BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir, Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürü Oktay Pembe, Levare International İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ondrej Markovic ve Levare Genel Müdürü Aykut Kaptan katıldı. Kurdeleyi hep birlikte kesen yetkililer, Türkiye’nin üretim ve inovasyon potansiyeline vurgu yaptı. 10 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA YENİ DÖNEM Levare International, Türkiye ekonomisine olan güvenini 10 milyon dolarlık yatırımla somutlaştırarak BAYOSB’de ileri teknolojiye sahip bir frekans konvertörü üretim ve test tesisi kurdu. Tesisin ilk fazı tamamlanarak devreye alındı. İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ondrej Markovic, yatırımın stratejik önemine dikkat çekerek, “Bu tesis, Türkiye’nin sanayi kabiliyetine olan inancımızın bir göstergesi. 2026-2027 arasında tamamlanacak ikinci fazla birlikte yıllık üretim kapasitemiz 1000 adete çıkacak” dedi. TÜRKİYE’YE VE İZMİR’E STRATEJİK GÜVEN Levare Türkiye Genel Müdürü Aykut Kaptan, Türkiye ve İzmir’in stratejik avantajlarını vurguladı. Serbest bölgeler, liman erişimi, mühendislik gücü ve sanayi altyapısı gibi faktörlerin yatırımda etkili olduğunu belirten Kaptan, İzmir’in Levare’nin üretim ve dağıtım üssü olarak konumlandığını ifade etti. KÜRESEL LİDERLİĞİN YENİ ÜSSÜ: İZMİR Levare, petrol ve su üretimi için geliştirdiği yüksek verimli pompa sistemleriyle tanınıyor. Kalıcı Mıknatıslı Motor (PMM) teknolojisinde öncülüğü bulunan şirket, dünya çapında 20'den fazla üretim ve servis merkeziyle faaliyet gösteriyor. İzmir’deki yeni tesis, akıllı üretim teknolojileriyle entegre küresel pazarlara hizmet verecek stratejik bir üretim noktası olacak. İNOVASYON VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAK Ar-Ge yatırımlarıyla dikkat çeken Levare, enerji verimliliği yüksek petrol ekipmanları geliştirerek sektördeki liderliğini pekiştiriyor. İzmir’deki yeni tesis, yalnızca üretim değil, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı dönüşümün de bir parçası olacak.