A
Admin
Yönetici
Yönetici
Gastronomi dünyasının saygın platformlarından TasteAtlas, dünya genelinde en çok beğenilen kahvaltıların sıralandığı yeni listesini yayımladı. Farklı ülkelerden binlerce lezzet tutkununun oyları ve uzman değerlendirmeleriyle oluşturulan listeye Türkiye, yalnızca tek bir ürünle değil, iki farklı kahvaltılık lezzetiyle adını yazdırdı. Üstelik Türk kahvaltısı, açık ara farkla birinciliği göğüsleyerek zirveye yerleşti. Zenginlik ve çeşitlilik kazandı Yalnızca bir sabah öğünü değil, adeta bir sofraya dönüşen Türk kahvaltısı; peynir çeşitlerinden zeytine, tazecik domatesten gözlemeye, menemen, bal-kaymak, simit ve çaya kadar uzanan zenginliğiyle hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu zengin tablo, TasteAtlas kullanıcılarının da dikkatinden kaçmadı ve Türkiye'ye listenin zirvesini kazandırdı. Katmer de listede yer buldu Kahvaltı kültürünün önemli bir parçası olan yöresel tatlar da değerlendirmeye alındı. Gaziantep ve Ege’de sıkça tüketilen, fıstıklı ve kaymaklı haliyle sofraları süsleyen katmer, listenin 9. sırasında kendine yer buldu. Türkiye böylece ilk 10’da iki lezzetle birden temsil edilen ender ülkelerden biri oldu. İlk 10’da kimler var? TasteAtlas sıralamasına göre; listenin ikinci sırasında Sırbistan’dan “Komplet Lepinja” yer alırken, üçüncülüğü Libya'nın geleneksel lezzeti “Sfinz” aldı. Fransa’nın kruvasanı ise 5. sıraya yerleşti. Türkiye mutfak mirasını dünya ile paylaşıyor Türk kahvaltısının dünya çapında zirvede yer alması, ülkenin mutfak kültürüne yönelik ilginin de her geçen gün arttığını gösteriyor. Turizmciler ve gastronomi uzmanları, bu tür sıralamaların Türkiye’nin kültürel tanıtımına katkı sağladığını vurguluyor. Geleneksel kahvaltı sofraları, artık sadece Türkiye’de değil, Avrupa’dan Asya’ya birçok ülkede merakla keşfediliyor. (Sözcü)