A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul’da düzenlediği toplantıda medya kuruluşlarının ekonomi müdürleriyle buluşan Emlak Konut Genel Müdürü Yasir Yılmaz, ‘Damlaya Damlaya Ev Olur’ mottosuyla hayata geçirdikleri ‘Gayrimenkul Sertifikası’ uygulamasıyla ilgili soruları cevapladı. 1.3 milyon metrekare alanda A, B, C, D ve E etaplarında toplam 5 bin 324 dairenin halka arzla satılacağını söyleyen Yılmaz, “Söz konusu projede ticari alanlar, ‘Gayrimenkul Sertifikası’ uygulamasında yer almayacak. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dairelerimiz 4-8 Ağustos tarihleri arasında halka arz edilecek” açıklamasını yaptı.
‘ÖNÜNÜZDE İKİ YOL VAR’
“İlk başta belirli miktarda ‘Gayrimenkul Sertifika’ alan bazı vatandaşlarımız, proje bitim tarihine kadar, belirlediğiniz sertifika miktarını tamamlayamazsa ne olacak?” sorusuna cevap veren Yılmaz, “Yatırım yaparak 4 yıllık yolculukta belirlediğimiz rakama ulaşmaya çalışacaksınız. Ulaşamadığınız durumda aslında iki tane yol var. Bunlardan bir tanesi, yanınıza bir ortak alarak da ‘Asli Edim’e gidip daireyi satın alabilirsiniz. İkinci yol, ‘Tali Edim’ dediğimiz yol. Orada artık hedeflediğiniz daireye ulaşamadığımız başvuru yapmadığınız durumda takdirde ‘Tali Edim’ yolunu tercih etmiş olacaksınız. Ve kalan konutlar ‘Asli Edim’le satılacak. Ve satıştan elde edilen gelir ‘lob’ sahiplerine oranları dahilinde dağıtılacak” dedi.
‘KREDİ İMKANI SUNACAĞIZ’
“Halka arz açıklandığında belirli miktar sertifikayı alıp, proje bitim süresine kadar bir daha sertifika almaya bilirsiniz” diyen Yılmaz, “Fakat ‘Asli Edim’le daireyi satın almanız için, proje bitim tarihinden önce belirlenen gayrimenkul sertifikası miktarını tamamlamanız gerekiyor. Ayrıca şu anda yeterli krediye ulaşamıyorsunuz. Zaten kredi kanalları kapalı ama faizlerin geri gelmesiyle beraber o kalan rakam için kredi çekip, tamamlayabileceksiniz. Krediyle alakalı çalışmalarımız da devam ediyor” ifadesini kullandı.
Madde madde ‘Gayrimenkul Sertifikası’nın detayları
- TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle "Gayrimenkul Sertifikası" uygulaması 4-8 Ağustos 2025 tarihleri arasında halka arz edilecek.
- Uygulama, küçük yatırımcıların gayrimenkul projelerine ortak olmasını sağlıyor.
- Sertifikalar SPK ve Borsa İstanbul güvencesiyle yatırımcılara sunulacak.
Proje ve sertifika detayları
- Sertifikalar, Emlak Konut’un İstanbul Başakşehir’deki Damla Kent projesi üzerinden ihraç edilecek.
- Damla Kent, 12,5 milyon m² büyüklüğündeki bir yaşam merkezi içinde, 379 bin m² arsa ve 1 milyon 258 bin m² inşaat alanına sahip.
- İlk etapta 1540 konut, toplamda 5325 konut ve 244 ticari ünite planlanıyor.
- Halka arz edilecek sertifikaların birim fiyatı 7,59 TL ve %25 indirimli olacak.
- Alım limiti yok, alt sınır 1 sertifika.
Daire tipleri ve gerekli sertifika miktarı
- 1+1 daire 62 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 631.526 adet
HALKA ARZ FİYATI: 4.793.206 TL
- 2+1 daire 88 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 863.276 adet
HALKA ARZ FİYATI: 6.552.265 TL
- 3+1 daire 144 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 1.384.916 adet
HALKA ARZ FİYATI: 10.511.512 TL
- 4+1 daire 144 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 1.833.345 adet
HALKA ARZ FİYATI: 13.915.089 TL
Üç farklı kazanç modeli
- Asli Edim (Konut Sahipliği): Sertifika biriktiren yatırımcı konut sahibi olabilir. (5 Şubat 2026 - 4 Ağustos 2028)
- Tali Edim (Gelir Ortaklığı): Sertifikası yetmeyenler, satıştan elde edilecek gelirden pay alır. Ödemeler 8 Ağustos 2029’da yapılacak.
- Borsa İşlemleri: Sertifikalar, Borsa İstanbul’da işlem görerek alım-satım imkanı sağlar.
Yatırımcıya sağlanan kolaylıklar
- Peşinat, faiz ve taksit zorunluluğu bulunmuyor.
- Küçük birikimlerle yatırım yapma ve borsada işlem görme imkanı sunuluyor.
- Kolektif sahiplik modeliyle yatırımcılar bir evi paylaşabiliyor.
Projenin finansal büyüklüğü
- Toplam proje değeri: 51,1 milyar TL
- Beklenen toplam satış geliri: 64,8 milyar TL
- İlk halka arz büyüklüğü: 21,3 milyar TL
- Projenin inşaatı 1 Ekim 2025’te başlayacak, 4 Şubat 2029’da tamamlanacak.
‘ÖNÜNÜZDE İKİ YOL VAR’
“İlk başta belirli miktarda ‘Gayrimenkul Sertifika’ alan bazı vatandaşlarımız, proje bitim tarihine kadar, belirlediğiniz sertifika miktarını tamamlayamazsa ne olacak?” sorusuna cevap veren Yılmaz, “Yatırım yaparak 4 yıllık yolculukta belirlediğimiz rakama ulaşmaya çalışacaksınız. Ulaşamadığınız durumda aslında iki tane yol var. Bunlardan bir tanesi, yanınıza bir ortak alarak da ‘Asli Edim’e gidip daireyi satın alabilirsiniz. İkinci yol, ‘Tali Edim’ dediğimiz yol. Orada artık hedeflediğiniz daireye ulaşamadığımız başvuru yapmadığınız durumda takdirde ‘Tali Edim’ yolunu tercih etmiş olacaksınız. Ve kalan konutlar ‘Asli Edim’le satılacak. Ve satıştan elde edilen gelir ‘lob’ sahiplerine oranları dahilinde dağıtılacak” dedi.
‘KREDİ İMKANI SUNACAĞIZ’
“Halka arz açıklandığında belirli miktar sertifikayı alıp, proje bitim süresine kadar bir daha sertifika almaya bilirsiniz” diyen Yılmaz, “Fakat ‘Asli Edim’le daireyi satın almanız için, proje bitim tarihinden önce belirlenen gayrimenkul sertifikası miktarını tamamlamanız gerekiyor. Ayrıca şu anda yeterli krediye ulaşamıyorsunuz. Zaten kredi kanalları kapalı ama faizlerin geri gelmesiyle beraber o kalan rakam için kredi çekip, tamamlayabileceksiniz. Krediyle alakalı çalışmalarımız da devam ediyor” ifadesini kullandı.
Madde madde ‘Gayrimenkul Sertifikası’nın detayları
- TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle "Gayrimenkul Sertifikası" uygulaması 4-8 Ağustos 2025 tarihleri arasında halka arz edilecek.
- Uygulama, küçük yatırımcıların gayrimenkul projelerine ortak olmasını sağlıyor.
- Sertifikalar SPK ve Borsa İstanbul güvencesiyle yatırımcılara sunulacak.
Proje ve sertifika detayları
- Sertifikalar, Emlak Konut’un İstanbul Başakşehir’deki Damla Kent projesi üzerinden ihraç edilecek.
- Damla Kent, 12,5 milyon m² büyüklüğündeki bir yaşam merkezi içinde, 379 bin m² arsa ve 1 milyon 258 bin m² inşaat alanına sahip.
- İlk etapta 1540 konut, toplamda 5325 konut ve 244 ticari ünite planlanıyor.
- Halka arz edilecek sertifikaların birim fiyatı 7,59 TL ve %25 indirimli olacak.
- Alım limiti yok, alt sınır 1 sertifika.
Daire tipleri ve gerekli sertifika miktarı
- 1+1 daire 62 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 631.526 adet
HALKA ARZ FİYATI: 4.793.206 TL
- 2+1 daire 88 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 863.276 adet
HALKA ARZ FİYATI: 6.552.265 TL
- 3+1 daire 144 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 1.384.916 adet
HALKA ARZ FİYATI: 10.511.512 TL
- 4+1 daire 144 m2 brüt büyüklük.
GEREKLİ SERTİFİKA: 1.833.345 adet
HALKA ARZ FİYATI: 13.915.089 TL
Üç farklı kazanç modeli
- Asli Edim (Konut Sahipliği): Sertifika biriktiren yatırımcı konut sahibi olabilir. (5 Şubat 2026 - 4 Ağustos 2028)
- Tali Edim (Gelir Ortaklığı): Sertifikası yetmeyenler, satıştan elde edilecek gelirden pay alır. Ödemeler 8 Ağustos 2029’da yapılacak.
- Borsa İşlemleri: Sertifikalar, Borsa İstanbul’da işlem görerek alım-satım imkanı sağlar.
Yatırımcıya sağlanan kolaylıklar
- Peşinat, faiz ve taksit zorunluluğu bulunmuyor.
- Küçük birikimlerle yatırım yapma ve borsada işlem görme imkanı sunuluyor.
- Kolektif sahiplik modeliyle yatırımcılar bir evi paylaşabiliyor.
Projenin finansal büyüklüğü
- Toplam proje değeri: 51,1 milyar TL
- Beklenen toplam satış geliri: 64,8 milyar TL
- İlk halka arz büyüklüğü: 21,3 milyar TL
- Projenin inşaatı 1 Ekim 2025’te başlayacak, 4 Şubat 2029’da tamamlanacak.