A
Admin
Yönetici
Yönetici
Keşan’da uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Emine Mağden, sanata duyduğu tutkuyu duvar dekorasyonu ve el işiyle birleştirerek yaşam alanlarını özgün tasarımlarla süslüyor. Mağden, 26 Mayıs’ta Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nde eserlerini sergileyecek. EMEKLİ ÖĞRETMEN EMİNE MAĞDEN, SANATLA HAYAT VERİYOR: 26 MAYIS’TA KEŞAN’DA SERGİ AÇIYOR Keşan’da uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Emine Mağden, yaşamına renk ve estetik katan özgün bir sanat yolculuğuna imza atıyor. Emeklilik dönemini üretimle, dekoratif sanatlarla ve kişisel tutkularıyla zenginleştiren Mağden, duvar dekorasyonu alanında ruhu olan çalışmalara imza atıyor. SANAT TUTKUSUNUN PEŞİNDEN GİTTİ “Boş durmayı hiç sevemedim” diyen Emine Mağden, sanat ve renklere olan ilgisinin kendisini sürekli üretime yönelttiğini belirtiyor. 2019 yılında İSMEK’te tanıştığı camaltı sanatı ile başlayan serüveni; dekoratif boyama, eskitme teknikleri, mobilya yenileme ve heykel gibi pek çok alanda eğitimlerle şekillenmiş. ALANINDA UZMAN İSİMLERDEN EĞİTİM ALDI Ayşe Yılmaz ile başladığı camaltı sanat yolculuğu, Ebru Ener ve Esra Toker ile dekoratif teknikler, Cennet Uysal ile heykel, Saliha Doğan ile duvar dekorasyonu eğitimleriyle zenginleşti. Bir dönem Hayal Sanat Evi ile çalıştıktan sonra, kendi tarzını ve markasını oluşturma kararı alan Mağden, sanatını bugün sosyal medya üzerinden @eminemagden ve @alahome&wallart hesaplarında takipçileriyle buluşturuyor. “DUVARLAR DA KONUŞABİLİR” Sanatçının duvar dekorasyonuna yaklaşımı, sıradan bir süsleme değil; duygulara hitap eden bir anlatım biçimi. Emine Mağden, “Her duvarın bir hikâyesi olabilir. Onu doğru renklerle, doğru malzeme ve doğru teknikle ortaya çıkarmak bir sanat işidir” diyor. 26 MAYIS’TA KEŞAN’DA SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR Yıl boyunca ürettiği özgün eserlerinden bazılarını daha önce Ege Güzellik Merkezi’nde sergileyen Mağden, şimdi sanatseverleri 26 Mayıs 2025’te Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenecek yılsonu sergisine davet ediyor. Estetik ve sanata ilgi duyan herkes için bu sergi, yaratıcı bir ruhun nasıl yeniden canlandığını görmek adına önemli bir fırsat sunuyor.