Emeklilere Çifte Promosyon Fırsatı! En Yüksek Promosyonu Veren Banka Hangisi?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zam sonrası bankalar arasında promosyon yarışları yeniden hız kazandı. Emeklilere yönelik yapılan ödemelerde artış gözlenirken, bazı bankalar çifte promosyon seçeneğiyle dikkat çekiyor.

PROMOSYONLAR YÜKSELİYOR: EN YÜKSEK ÖDEME 28.500 TL

Temmuz öncesinde bir kamu bankası 27 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi yaparken, bu süreçte özel bankalar da tutarlarını benzer seviyelere çıkardı.

Bir özel banka ise 31 Ağustos’a kadar geçerli kampanyasında maaşını taşıyan emeklilere 26 bin TL’ye kadar nakit promosyon ve ek olarak 2.500 TL’ye kadar nakit ödül sunuyor.

Toplamda bu banka üzerinden alınabilecek ödeme tutarı 28.500 TL’ye kadar yükseliyor.

Ayrıca aynı banka, emekli yakını getiren kişilere her bir kişi için 250 TL, toplamda ise 2.500 TL’ye kadar ek ödeme imkanı tanıyor. Böylece emekli yakınını yönlendiren bir müşteri daha yüksek bir tutarla promosyon alabiliyor.

I Stock 465347550

YENİ ZAMLAR PROMOSYONLARI NASIL ETKİLER?​

Promosyon ödemelerine yönelik beklentilerle ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "Emekliye zam sonrasında bankalarda promosyonların daha da yükseleceği kanaatindeyim. En düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL’den %16.67’lik enflasyon farkı ile beraber 16 bin 881 TL’ye geldi. Bankalar da ticari kuruluş olduğundan dolayı 16.5 milyon emeklimiz onlar için ciddi bir müşteri portföyünü oluşturuyor. Ben tekrardan promosyonların yükseleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

PROMOSYONLAR ZAM ORANINDA ARTAR MI?

Yılmaz, promosyon tutarlarının zam oranı kadar artıp artmayacağına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Peki promosyonlar emekliye yapılan zam oranı kadar artar mı? Ben bir anda promosyonların bu oran civarında artacağını düşünmüyorum. Nedenine gelince burada 2025’in ilk 6 aylık enflasyon verisi %16.67’dir. Bu enflasyon farkını emekliler yıl sonuna kadar alacaklar. Önümüzdeki 6 ay için geçerli olacaktır. Promosyonların bir anda artırılacağını zannetmiyorum. Bankalar şu anda 27 bin TL civarında promosyon veriyor. Zaman içerisinde promosyonlar tekrar artırılacaktır. Yıllık enflasyon üzerinden düşündüğümüzde yıl sonu enflasyonu maksimum %29 olarak tahmin ediliyor. Ben bankaların yıl sonuna dek promosyon tutarlarını maksimum %30 artıracaklarını değerlendiriyorum."

Şu anki promosyon tutarlarına dair örnek de veren Yılmaz,

"Şu anda 27 bin TL olan promosyon tutarından hesaplama yapacak olursak %16.67 üzerinden artırılırsa 31 bin 500 TL’ye yükselir. Yıl sonu için beklenen enflasyon üzerinden %30’luk bir artış olması durumunda ise promosyonlar 35 bin 100 TL seviyelerine denk gelir." açıklamasında bulundu.

İKİ BANKADAN ÇİFT PROMOSYON ALINABİLİR Mİ?

Bazı emeklilerin birden fazla dosyadan maaş alması, “çift promosyon” olasılığını gündeme getiriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Faruk Erdem, şunları söyledi:

"Çift promosyon nasıl alınır? Onu biraz anlatalım. O çok bilinmiyor. Şimdi bazıları için iki tane dosyadan maaş alan sigortalılar var. İşte atıyorum kendisi emekli bir tane de eşinden dolayı para alıyor. Dolayısıyla iki ayrı maaş alıyor Sosyal Güvenlik Kurumundan. Bazısı bu iki maaşı da aynı bankadan alıyor. Dolayısıyla banka ne yapıyor? İki maaşı topluyor. Atıyorum birinden işte 25 alıyor, birinden 10 bin alıyor. 35 bin liranın karşılığındaki promosyonu ödüyor. Öyle baktığın zaman çok daha düşük bir promosyon geliyor. Ama siz iki dosyayı iki ayrı bankaya yaparsanız iki ayrı bankadan iki promosyon alma imkanınız var. Hem de ikisinin toplamı tek bankadan aldığınızdan daha yüksek oluyor. O yüzden iki dosyadan maaş alanlar mutlaka iki ayrı bankadan bu maaşları alırlarsa daha yüksek promosyon alabilirler. Ha ben onu istemiyorum, kolaylık oluyor diyorsanız da zaten hani yapacak bir şey yok."

MİLLİYET

Geri