Elektrik faciası davasında flaş gelişme

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
GÜNDEME BAKIŞ - İzmir'de, 12 Temmuz 2024’te sağanaktan korunmak isteyen İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz, suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen İnanç Öktemay da akıma kapıldı. Bir önceki duruşmada sağlık sorunları nedeniyle Yavuz Üner’in ve herhangi bir neden belirtilmeden Barış Sevgili’nin tahliyesine karar verilmişti. Böylece; dosyada 9 tutuklu sanık kalmıştı. Bugün İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci duruşma gerçekleştirildi. KKTC’den Lefkoşa Milletvekili Prof. Dr. Talip Atalay da davayı takip etmek için İzmir’e geldi. Hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, “İzBB ve İZSU’ya gelince elektrik kaçağı olan yere üç mazgal adı altında üç mayın döşendi. Döşememesilerdi ölüm gerçekleşmeyecekti. Bir de ‘masumuz’ diyorlar” ifadelerini kullandı. ‘TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM’ Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, “Gerekli altyapı çalışması yapılmamıştır. Gazete haberi dikkate alınmamış, kar etmek için insan canı hiçe sayılmıştır. İzBB ve İZSU’ya gelince elektrik kaçağı olan yere üç mazgal adı altında üç mayın döşendi. Döşememesilerdi ölüm gerçekleşmeyecekti. Bir de ‘masumuz’ diyorlar. Vicdanınız rahat mı? Burada ölen benim kızım değil sizin çocuğunuz ad olabilirdi. Adamlar mayın döşüyorlar ve ‘suçsuzuz’ diyorlar. Benim gözümde Gediz yöneticileri de İzBB’de İZSU’da suçludur. İşinizi doğru düzgün yapın. Kar etme amacı güden iki kurum, daha kaç kişiyi öldürecek? Türk adaletine güveniyorum” dedi. EK RAPOR BEKLENİYOR Savcı mütalaasını tutuklulukların devamı yönünde verdi. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların tamamı dinlendi. Sanıklar, bilirkişi raporuna itiraz etti. Bilirkişilerin ek rapor için iki ay ek süre istedi. Ek blirkişi raporunun beklendiğine dikkat çekildi. ARA KARAR VERİLDİ Tutuklulu sanıkların tamamının tutuklulukların devamına karar verildi. Yeni bilirkişi talebi reddedildi. Özge Ceren Deniz’in kardeşlerinin davaya katılması kabul edildi. Adli kontrol tedbiri olanların ise adli kontrol tedbirleri kaldırıldı. Bir sonraki duruşma ise 17 Temmuz 2025 tarihine ertelendi.

Geri