Elazığ’ın İki Evladı Alpay ve Küçükel Tarihi Anlara Şahitlik Etti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya satışının önünün açılmasını ve bu uçağın ortak altyapı üretiminin bu ülkede yapılmasını öngören mutabakat anlaşması, İspanya'nın başkenti Madrid'de imzalandı. TUSAŞ, Airbus ve İspanya Savunma Bakanlığı arasında yapılan mutabakat anlaşmasının imza törenine Savunma Bakan Yardımcıları Hemşehrimiz Şuay Alpay ve Musa Heybet, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Hemşehrimiz Nüket Küçükel Ezberci, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, İspanya Savunma Sanayisinden üst düzey isimler katıldı. . Madrid'de düzenlenen ve Türkiye'nin 32 firma ile İspanya'nın ardından en yüksek katılım sağladığı Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı (FEINDEF) alanında yapılan imza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, "Yapılan anlaşma ile Türkiye’nin, savunma havacılığında gücünü bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. Tarihi anlaşmada imzası bulunan ve aynı zamanda TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Alpay, HÜRJET'in öz kaynak projesi olduğunu ve kendisinin de imzasının olduğunu dile getirdi. Tarihi anlara şahitlik eden Hemşehrimiz Büyükelçi Küçükel Ezberci de, Dünya bir geçiş aşamasında ve güvenlik en önemli gündem maddesi. HÜRJET gibi bir eğitim uçağının hem Türk hem İspanyol Hava Kuvvetlerine hizmet edecek olması, birlikte üretilecek olması çok önemli." dedi.

Geri