A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilal Solak, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Elazığ’daki eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik "Finansal Okuryazarlık" başlıklı seminerler gerçekleştirdi. Şehit Fethi İlkokulu, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, Akçakiraz İlkokulu, 100. Yıl Çaydaçıra Ortaokulu ve Kovancılar Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşilerde, öğrenciler parayı tanıma, gelir-gider dengesi, tasarruf alışkanlıkları ve bilinçli tüketim gibi konularda bilgilendirildi. Finansal okuryazarlık alanında birçok ulusal ve uluslararası projede aktif rol alan Doç. Dr. Bilal Solak, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, birçok ülke ve kurum, finansal okuryazarlık oranlarını artırmak için çalışmalar yürütüyor. Ülkemizde de bu alandaki bilinçlenmenin erken yaşlarda başlaması son derece kıymetlidir” ifadelerini kullandı. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği seminerlerde, öğrenciler günlük yaşamda karşılaşabilecekleri finansal kararlarla ilgili uygulamalı örneklerle bilgilendirildi. Eğitimin sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Solak, finansal bilincin küçük yaşlardan itibaren geliştirilmesinin, bireylerin gelecekte daha sağlıklı ekonomik kararlar almasına katkı sağlayacağını vurguladı.