A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), tekstil ve hazır giyim sektöründe yürütülen çalışmaları daha ileriye taşımak amacıyla iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya, Başkan Yardımcıları Okay Şimşek ve Zeynep Tecellioğlu San ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tahir Özdemir, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş’a ziyaret gerçekleştirdi. FUARLARDA ORTAK HAREKET KARARI Ziyarette sektörün mevcut durumu ve geleceğine dair değerlendirmeler yapılırken, EİB ve EGSD’nin ortak projelerde daha yoğun biçimde yer alması gerektiği görüşü benimsendi. EGSD organizasyonunda gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, Fashion Prime ve Fashion Tech İzmir Fuarlarına yurtiçi ve yurtdışından katılımın artırılması için birlikte çalışılmasına karar verildi. Ayrıca yurtdışı fuar katılımlarında da iş birliği yapılacak. “KENTİMİZE VE SEKTÖRÜMÜZE KATKI SUNACAĞIZ” Ziyarette konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya, dernek olarak birçok fuar organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını ve bu fuarların hem sektör hem de İzmir için büyük katkı sağladığını belirtti. Akçakaya, “EİB’nin desteğiyle, fuarlarımıza daha çok katılımcı ve ziyaretçi çekmek istiyoruz. Böylelikle sadece ticareti değil, kent ekonomisini de canlandırmayı hedefliyoruz” dedi. “SİNERJİ OLUŞTURMAK İÇİN GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ” EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EGSD ile her zaman yakın temas içinde olduklarını ve bu iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Eskinazi, “Birlikte sinerji oluşturacağız. Proje üretmek, fuarlarda güç birliği yapmak ve İzmir’i tekstil merkezi haline getirmek için daha çok çalışacağız” dedi. “YENİ ALICILARIN KENTE ÇEKİLMESİ ÖNEMLİ” EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise, yurt içi ve dışındaki fuarların sektöre yeni kapılar açtığını belirtti. Sertbaş, “Özellikle kentimizdeki fuarlara yeni alıcıların çekilmesi için ortak hareket etmeliyiz. EGSD ile bu alanda güçlü bir iş birliği kurmak istiyoruz” diye konuştu. ZEYTİN FİDANI VE FİDAN BAĞIŞI SERTİFİKASI HEDİYE EDİLDİ Ziyaretin sonunda EGSD Başkanı Yasin Akçakaya, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve EİB Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş’a günün anısına zeytin fidanı ve Ege Orman Vakfı fidan bağışı sertifikası takdim etti.