Eğitimde umudun adı: Karşıyaka Rotaract Kulübü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Rotaract Kulübü, dezavantajlı bölgelerde yaşayan kız çocuklarının eğitim hayatına destek olmak amacıyla başlattığı “Yüzyılın Işığı: Eğitimle Geleceği Aydınlat” projesiyle binlerce öğrenciye umut oldu. 2023-2024 döneminde planlanan ve 2024-2025 döneminde daha kapsamlı şekilde hayata geçirilen proje, kısa sürede sürdürülebilir bir eğitim hareketine dönüştü. 100 ÖĞRENCİLİK HAYAL, 2 BİN 305 ÖĞRENCİYE ULAŞTI Başlangıçta yalnızca 100 kız çocuğuna ulaşmayı hedefleyen Karşıyaka Rotaract Kulübü, bu hedefi aşarak 2 bin 305 öğrenciye çeşitli alanlarda destek sundu. Proje yalnızca eğitimi değil; çocukların kültür, sanat, spor, bilim ve yabancı dil gibi farklı alanlarda da kendilerini geliştirebilecekleri çok yönlü öğrenme ortamları yaratmayı amaçladı. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA SINIFLAR, KİTAPLAR, UMUTLAR Uşak’ta kurulan spor ve akıl oyunları sınıflarıyla 200’den fazla öğrenciye ulaşılırken, İzmir’de düzenlenen kitap bağışı ve yazar buluşmaları ile 30 öğrenci desteklendi. Bitlis’te verilen özel eğitim desteğiyle 25 öğrenci bireysel gelişim şansı yakaladı. Hatay’da üç liseye ulaştırılan sınav kitapları sayesinde 1320 öğrenci sınavlara daha donanımlı şekilde hazırlanma imkânı buldu. Kahramanmaraş’ta sağlanan spor malzemeleriyle 340 öğrenciye destek verildi. Ayrıca Hatay’da kurulan İngilizce ve sanat sınıflarıyla toplamda 390 öğrenciye yeni öğrenme alanları kazandırıldı. “BU YALNIZCA BİR PROJE DEĞİL, BİR IŞIK ZİNCİRİ” Karşıyaka Rotaract Kulübü 2024-2025 Dönem Başkanı Beste Kurban, projenin kendisi için yalnızca bir görev değil, aynı zamanda derin bir kişisel deneyim olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “İlk gün yola çıkarken kurduğumuz 100 çocuğa dokunma hayalinin bugün 2 bin 305 öğrenciye ulaştığını görmek, dayanışmanın, sürdürülebilirliğin ve kolektif emeğin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Bir sınıf kurduğumuzda oradaki çocukların gözlerindeki umut, bir kitap verdiğimizde hayallere açılan kapı oluşu, bu yolculuğu unutulmaz kıldı. Bu yalnızca bir proje değil; bir ışık zinciri. Her dokunduğumuz çocuk, geleceğe uzanan yeni bir umut oldu.”

Geri