Eğitim kampüsüne savaş uçağı düştü: Çok sayıda öğrenci yaralı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bangladeş’in başkenti Dakka’da askeri bir eğitim uçağı, üniversite kampüsüne düştü. Olayda bir kişi yaşamını yitirirken, çoğunluğu öğrenci olan en az 13 kişi de yaralandı. Milestone Koleji'nin bahçesine çakılan uçak büyük bir panik yaratırken, olay sırasında derslerin sürdüğü bildirildi. Ders İşlenirken Uçak Düştü Kazanın yaşandığı anlarda kampüste eğitim devam ediyordu. Görgü tanıklarının aktardığına göre uçak bir anda yüksekten düşerek kolej bahçesinde büyük bir gürültüyle infilak etti. Patlama sesinin ardından kampüs dumanlar içinde kaldı. Televizyon görüntülerinde uçağın düştüğü noktada dev bir krater oluştuğu görüldü. 13 Kişi Yaralandı, Hastaneye Kaldırıldı Yerel medya, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 13 kişinin yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybeden kişinin kimliği açıklanmazken, yaralıların sağlık durumuna ilişkin resmi bir bilgi verilmedi. Hastanelerde tedavileri süren yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi. Uçak F-7 BGI Modeli Bangladeş Ordusu tarafından yapılan açıklamada düşen uçağın F-7 BGI tipi olduğu belirtildi. Uçak, Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne ait bir eğitim filosunda görev yapıyordu. Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. İlk Müdahaleyi Ordu Ekipleri Yaptı Uçağın düşmesinin ardından olay yerine hızla müdahale eden ordu ekipleri, kampüsteki yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Güvenlik önlemleri kapsamında kampüs çevresi boşaltılırken, olay yerinde incelemeler sürüyor. Eğitim Güvenliği Tartışma Konusu Oldu Olay sonrası ülkede eğitim kurumlarının güvenliği bir kez daha gündeme geldi. Bir eğitim kurumunun hemen yakınında askeri tatbikat ya da uçuş yapılmasının ne derece doğru olduğu tartışmalara neden oldu. (Sözcü)

Geri