EGİKAD'dan Yunanistan Başkonsolosu'na ziyaret: Vize kolaylığı masada

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette EGİKAD’ın uluslararası faaliyetleri, Avrupa Birliği projelerindeki rolü ve iki ülke arasındaki iş birliği imkanları ele alındı. EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner öncülüğünde gerçekleşen görüşmeye Başkan Yardımcısı Güler Toksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri Feray Saraçoğlu, Mehtap Aktan, Nesrin Ricketts ve Nilay İşcan katıldı. Ziyarette özellikle pandemi döneminde kadınların dijitalleşme sürecine katkı sunmayı hedefleyen DAS – Digital Age Skills (Dijital Çağ Becerileri) projesine vurgu yapıldı. EGİKAD Başkanı Aşkıner, “Bu proje, kadınların evden çalışma döneminde ihtiyaç duyduğu dijital yetkinlikleri kazanmalarını sağlamak amacıyla Litvanya, İspanya ve Yunanistan’dan kurumların katılımıyla yürütüldü. EGİKAD olarak bu sürecin koordinatörüyüz” dedi. KONSTAS’TAN İŞ DÜNYASINA DESTEK MESAJI Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Başkonsolos Alexandros Konstas, vize süreçlerinde karşılaşılan zorluklar konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Konstas, EGİKAD’ın kadınları destekleyen projelerini takdirle karşıladığını belirterek, “Kadınların bu tür projelerde aktif rol alması, iki ülke arasındaki diyaloğu güçlendiriyor” ifadelerini kullandı. İŞ BİRLİĞİ MESAJI Görüşme sonunda hem EGİKAD hem de Yunanistan Başkonsolosluğu, karşılıklı temasların ve iş birliğinin sürdürülmesi konusunda olumlu mesajlar verdi. EGİKAD, kadın girişimcilerin uluslararası platformlarda daha fazla yer almasını sağlamaya devam edecek.

Geri