Eği̇ti̇mde Adalet Nerede?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Devlet okullarında neden güvenlik yok? Neden temizlik yok? Neden sanat yok? Neden bilim yok? Neden spor yok? Neden teknoloji yok? Sadece birkaç soru değil bunlar; bu ülkenin çocuklarının sesi, sessiz çığlığıdır. Bir tarafta yüzme havuzları, robotik laboratuvarları, tam donanımlı sınıfları ve spor salonlarıyla özel okullar… Diğer tarafta kırık sıralar, boyasız duvarlar, öğretmensiz dersler ve güvenliksiz koridorlar. Bu adalet mi? Biz sosyal devlet değil miydik? Eşit eğitim hakkı bu muydu? Çocuklar oyun oynamak istiyor, spor yapmak istiyor, üretmek, öğrenmek, gelişmek istiyor. Ama devlet okullarında buna ne imkan var ne de ortam. Sadece derslikten ibaret olan yapılarla eğitim mi olur? Devlet okullarında okuyan çocuklar da özel okul imkanlarını hak ediyor. Yöneticilerde liyakat yok. Okul idarecileri torpille atanıyor, öğretmenler motivasyonsuz, sistem ise umursamaz. En kıymetli çağında çocuklarımızı eğitim değil, tesadüfler şekillendiriyor. Çözüm mü? Buyurun: Aydın’ın merkezindeki okullar bölgesi, modern bir eğitim kampüsüne dönüştürülmeli. Aydın Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Ekrem Çiftçi İlkokulu ve Gazipaşa Ortaokulu etrafındaki tüm binalar boşaltılmalı, yerine: Kreşler, İlköğretim okulları, Etüt ve bilim merkezleri, Spor salonları, yüzme havuzları, Tiyatro ve konser salonları, Yemekhaneler ve yatakhaneler yapılmalı. Bu kampüs sadece öğrenci ve öğretmenlere açık olmalı. Sabah bırakılan çocuk, gün boyu eğitim, beslenme, sosyal faaliyet ve sağlık hizmetlerinden yararlanmalı. Akşam ailesi tarafından güvenle teslim alınmalı. Öğretmenler bu kampüste tam zamanlı görev almalı, eğitimin hakkı verilmeli. Özel okula mecbur kalan dar gelirli aileler bu sistemle rahatlayabilmeli. Cemaat yurtlarına mahkum bırakılan çocuklar, bu kampüste devletin güvencesinde kalmalı. Beden eğitimi olmayan ilkokul mu olur? Müzik ve resim dersleri, öğretmenin inisiyatifine kalmışsa orada eğitim değil sadece öğretim vardır. Okulların spor salonları özel kulüplere kiraya verilmemeli, sadece çocuklara ait olmalı. Beden eğitimi, antrenör özentili öğretmenlere değil; çocukların gelişimine adanmış, pedagojik donanıma sahip öğretmenlere teslim edilmeli. Biz sadece ders değil, hayatla barışık bireyler yetiştiren okullar istiyoruz. Çocuklarımızın sadece sınavlara değil, hayata hazırlanmasını istiyoruz. Sanatla, bilimle, sporla, oyunla büyüsün istiyoruz. Eğitimde eşitlik istiyoruz. Gerçek sosyal devlet istiyoruz. [article id="5476" color="bg-primary"][/article]

Geri