A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi, “sağlık temalı üniversite” vizyonu doğrultusunda yürüttüğü stratejik adımları uluslararası platforma taşıyor. Üniversite, sağlığı sadece birey düzeyinde değil, kurumsal yapının tüm bileşenlerine entegre ederek kampüs kültürüne yaymayı hedefliyor. Okanagan Şartı İlk Kez Türkçeye Çevrildi Ege Üniversitesi, sağlık ve sürdürülebilir refah alanında yükseköğretim kurumlarının küresel referans belgelerinden biri olan Okanagan Şartı’nın Türkçe çevirisini gerçekleştirerek önemli bir akademik katkıya imza attı. Çeviri çalışmaları, EÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi ve IHPC Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işıl Ergin tarafından yürütüldü. Çeviri, kongre öncesinde IHPC'nin resmi web sitesinde yayımlandı. Ege Üniversitesi’nden İrlanda’da Sağlık Diplomasisi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün ve Prof. Dr. Işıl Ergin’den oluşan üniversite heyeti, İrlanda’nın Limerick kentinde düzenlenen Uluslararası Sağlığı Geliştiren Üniversiteler Kongresi'ne katıldı. 40’tan fazla ülkeden 400’ün üzerinde temsilcinin yer aldığı kongrede Ege Üniversitesi, Türkiye’den katılan tek üniversite oldu. IHPC Ağına Katılan İlk Türk Üniversitesi Ege Üniversitesi, International Health Promoting Campuses (IHPC) ağına katılım sürecini başlatarak bu alanda Türkiye'den öncü bir adım attı. Kongre kapsamında düzenlenen panelde Prof. Dr. Işıl Ergin, üniversitenin bu alandaki çalışmalarını ve kampüs düzeyinde sağlık vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Sağlığı Geliştirme Alanında Kurumsal Taahhüt Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin yalnızca bilgi üreten bir yapı değil, bireylerin, toplumların ve gezegenin sağlığını destekleyen bir dönüşüm merkezi olması gerektiğini vurguladı. Budak, “IHPC ile başlayan bu süreç, Ege Üniversitesi’nin gelecekte sağlık temelli sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısını daha da güçlendirecek,” dedi. Türkiye Ziyareti Yolda Kongre kapsamında yürütülen iş birliği görüşmeleri sonucunda IHPC yöneticilerinin önümüzdeki aylarda Türkiye’ye gelerek Ege Üniversitesi’nde uygulanacak yol haritasını değerlendirmesi planlanıyor. Bu ziyaretin, sağlık temelli kampüs vizyonunun somut adımlara dönüşmesi açısından önemli bir eşik olması bekleniyor. Bülten