Ege Üniversitesi’nden 15 Temmuz’a anlamlı sanatsal anma

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında önemli bir sergi açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile iş birliğiyle hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik: Zaferin Adı Türkiye” sergisinin açılışı, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sergi, 15 Temmuz’un toplumsal ve bireysel hafızadaki izlerini görsel materyaller, belgeler ve anlatımlarla ziyaretçilere aktarıyor. Rektör Budak: “15 Temmuz’un Ruhunu Sanatla Yaşatıyoruz” Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, 15 Temmuz’un milletin iradesine sahip çıktığı tarihî bir gün olduğunu vurguladı. Hain darbe girişimi sırasında verilen şehitlerin anıldığını belirten Budak, “Bu sergiyle o karanlık geceyi unutmamak ve unutturmamak adına sanatsal bir anlatım gerçekleştiriyoruz. Sergi, milletimizin birlik ve bayrak sevgisini gözler önüne seriyor” dedi. Sanatla Milli Birlik ve Beraberlik Mesajı Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tuba Gültekin, serginin 15 Temmuz’un hafızalardaki yerini canlı tutmayı amaçladığını söyledi. Öğrenciler ve öğretim elemanlarının milli birlik ve beraberlik duygusunu sanatla ifade ettiklerini dile getirdi. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdagül Kılıç Gündüz ise sergide yer alan yaklaşık yirmi eserle 15 Temmuz’un farklı yönlerini, figüratif ve soyut çalışmalarla anlattıklarını belirtti. Bayrak ve kırmızı rengin eserlerde öne çıktığını vurguladı. Dekan Gültekin: “Bayrak ve Vatan Sevgisini Sanatla Anlatıyoruz” İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, serginin 15 Temmuz’un anlamını ve önemini güzel bir şekilde yansıttığını ifade etti. “Bayrak, vatan ve millet sevgisi eserlerde etkileyici biçimde anlatılıyor” diyen Gültekin, iş birliği yapan tüm akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Sanatçı Tuğba Özerk’ten Anlamlı Katılım Sergiye katılan sanatçı Tuğba Özerk, böyle özel bir etkinlikte yer almaktan gurur duyduğunu belirtti. Özerk, “Şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Hocalarımız ve öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler, millet olarak yaşadıklarımızı unutmamamızı sağlıyor” diye konuştu. Bülten

Geri