Ege Üniversitesi öğrencilerinden çocuklara umut: “Yarın İçin Bugün” projesi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. Öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in rehberliğinde yürütülen “Yarın İçin Bugün” adlı projede, öğrenciler Öykü Havva Yurt, Begüm Akalın ve Hümeyra Ak aktif rol aldı. Çocuklar Hem Öğrendi Hem Eğlendi İki ay süren proje kapsamında “Düşler Atölyesi”, “Drama Atölyesi”, “Birlikte Öğrenelim”, “Okuyorum Oynuyorum” ve “İngilizce Öğreniyorum” başlıklarında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerle çocukların hem bilişsel gelişimlerinin hem de duygusal zekâlarının güçlendirilmesi hedeflendi. Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, çocukların temel konuları oyunlar, çizimler ve hikâyelerle öğrenmelerinin onların öğrenme isteğini artırdığını belirterek, “Hayvanlar, meyveler, aile üyeleri gibi konularla yapılan İngilizce etkinlikleri, hem dil becerilerini geliştirdi hem de eğlenerek öğrenme imkânı sundu. Duyular, renkler, şekiller gibi konularla motor becerilerini destekledik. Tahmin oyunları ve akıl yürütme çalışmaları ise çocukların dikkat becerilerini güçlendirdi” dedi. Yaratıcılık ve Değerler Eğitimi Ön Planda Projenin önemli bir ayağını oluşturan yaratıcı drama uygulamaları, çocukların kendilerini ifade etme, hayal kurma ve dinleme-anlama becerilerinde gözle görülür gelişim sağladı. Aynı zamanda projeye entegre edilen gönüllülük ve değerler eğitimi ile çocuklara yardımseverlik, saygı, dürüstlük ve sorumluluk gibi temel kavramlar aktarıldı. Bilgilier, “Geliştirilen bu değerler, çocukların günlük yaşam davranışlarına doğrudan yansıdı. Öğrenmeye olan motivasyonları artarken, sosyal destek algıları da güçlendi” ifadelerini kullandı. Gönüllülüğün Gücüyle Geleceğe Umut “Yarın İçin Bugün” projesi yalnızca kısa vadeli bir eğitim çalışması olmanın ötesine geçerek, gönüllülüğün dönüştürücü etkisini ortaya koyan bir sosyal girişim haline geldi. Proje sonunda öğrencilerin katkılarıyla çocukların hem İngilizceye ilgisinin arttığı hem de grup içi iletişim ve ifade becerilerinde önemli ilerlemeler gözlemlendi. Doç. Dr. Bilgilier sözlerini şöyle tamamladı: “Bu projeyle öğrencilerimiz küçük yaş gruplarıyla kurdukları bağlar aracılığıyla sadece bilgi değil, umut da aktardı. 'Yarın İçin Bugün' hem bugüne hem de yarınlara iz bırakan, çocuklara ilham veren özel bir yolculuktu.” Bülten

Geri