Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 40. mezuniyet coşkusu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Fakültenin 40. dönem mezunları, akademisyenler ve ailelerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde uğurlandı. TÖRENE YOĞUN KATILIM Törene; EÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkin Şengün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Devrim Bozkurt, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ve Doç. Dr. Gözde Ertekin'in yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aile katıldı. ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK KİMLİĞİ VURGULANDI Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. İlkin Şengün, Ege Üniversitesi’nin 70 yıllık köklü geçmişiyle bilimin ve aklın ışığında ilerleyen bir araştırma üniversitesi olduğunu belirtti. Tam akredite, öğrenci odaklı ve sağlık temalı bir yapıya sahip olduklarını vurgulayan Şengün, “Mühendislik Fakültemiz 1982 yılında kurulmuştur. Bugün 8 lisans, 9 yüksek lisans ve 9 doktora programımızla nitelikli mühendisler yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi. ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR DİLE GETİRİLDİ Fakültenin ulusal ve uluslararası düzeyde güçlü bir akademik altyapıya sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şengün, şu bilgileri paylaştı: “Biyomühendislik ve Gıda Mühendisliği bölümlerimiz, Türkiye’de bu alanlardaki ilk bölümler arasında yer alıyor. Tekstil Mühendisliği Bölümümüz, ARWU sıralamasında 26. sırada yer alarak uluslararası başarısını ortaya koymuştur. Deri Mühendisliği Bölümümüz, Türkiye’de sadece fakültemizde bulunmaktadır. Kimya, İnşaat, Makine, Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerimiz ise güçlü akademik kadroları ve uygulamalı eğitim olanakları ile dikkat çekmektedir. TÜBİTAK’ın alan bazlı yetkinlik değerlendirmelerine göre, fakültemiz birçok alanda yüksek yeterliliğe sahiptir.” MEZUNLARA VE AİLELERE MESAJ Prof. Dr. Şengün, konuşmasının devamında mezun öğrencilere ve ailelere seslenerek şu ifadeleri kullandı: “Mühendislik, sadece teknik bilgi değil; insan yaşamını kolaylaştıran çözümler üretme sanatıdır. Ege Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını ve sorumluluğunu meslek hayatınız boyunca hissedeceksiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Evlatlarınızı bize emanet ettiniz, bugün mezuniyetlerini gururla kutluyorsunuz. Bu yolculukta sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.” FAKÜLTE BİRİNCİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR Fakülte birincisi Biyomühendislik Bölümü öğrencisi İrem Göksel, mezuniyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu başarı, yalnızca bireysel değil; zorluklara rağmen sürdürülen mücadelenin ürünüdür. Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçler, bilimin ve dayanışmanın gücünü bize yeniden hatırlattı. Biyomühendislik hâlâ hak ettiği değeri göremese de, bu disiplinin bir temsilcisi olarak insanlığa katkı sunmaya devam edeceğim. Atatürk’ün ‘Türk mühendislerinin alnında Cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parlar’ sözü yolumu aydınlatıyor. Bugün fakülte genelinde en yüksek akademik başarıyı elde eden bir kadın mezun olarak bu gururu yaşıyorum. Bana her adımda destek olan aileme, hocalarıma ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca mezun olan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyor, yolumuzun Atatürk’ün izinde, bilimin ışığında ve vicdanın sesiyle her zaman aydınlık olmasını diliyorum.” TÖREN KEP ATMA COŞKUSUYLA SONA ERDİ Mezuniyet töreni, fakülte derecesine giren öğrencilere teşekkür belgeleri ve plaketlerinin takdim edilmesiyle devam etti. Program, mezun öğrencilerin geleneksel kep atma anı ile sona erdi.

Geri