Ege Üniversitesi 70. yılını kutladı: “Aydınlık gelecek için güçlü adımlar”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi’nin 70. kuruluş yıl dönümü törenleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. İzmir'e gelen Prof. Dr. Özvar, Ege Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri ve akademisyenler tarafından karşılandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar törende yaptığı konuşmada, 70 yıllık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi’nin Türkiye yükseköğretim sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Ege Üniversitesi’nin 70. yılını kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemizin tarihindeki katkı sunan tüm mensuplarını saygıyla anıyorum. Aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayarak bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı. “KALİTELİ EĞİTİM, AYDINLIK GELECEK” VURGUSU Prof. Dr. Özvar konuşmasında, Ege Üniversitesi’nin akademik ve kurumsal performansını yakından takip ettiğini belirterek, “Gerek ulusal gerekse uluslararası alanda ortaya koyduğu başarılar, kalite odaklı yaklaşımı ve sürdürülebilir gelişim anlayışı ile Ege Üniversitesi, yükseköğretimde örnek bir model olmayı sürdürüyor. Üniversitenin eğitim-öğretim kalitesini artırma yönündeki çalışmaları takdire şayan” dedi. REKTÖR BUDAK: 170 YILLIK GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ” Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise törende yaptığı konuşmada, “1955 yılında kurulan ve Türkiye’nin üçüncü üniversitesi olan Ege Üniversitesi, 70 yıllık tarihinde büyük başarılar elde etti. Akademik kadromuz, idari çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla birlikte bu mirası geleceğe taşıyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ve YÖK’ün belirlediği yükseköğretim hedefleri doğrultusunda durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz,” dedi. SENATO TOPLANTISI VE ULUSLARARASI AÇILIMLAR Törenin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti. Özvar, daha sonra EÜ Senatosu ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Ege Üniversitesi’nin uluslararası iş birliklerine sunduğu katkılardan övgüyle söz eden Özvar, “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ve Özbekistan’daki Türk Devletleri Üniversitesi gibi projelerde EÜ’nün katkısı büyük. Bu birikimi gelecekteki uluslararası girişimlerde de değerlendirmeyi sürdüreceğiz,” dedi. “SPOR DOSTU KAMPÜS”BELGESİ Senato toplantısı sonrasında, Ege Üniversitesi’nin YÖK tarafından layık görüldüğü “Spor Dostu Kampüs” belgesi, Prof. Dr. Özvar ve Prof. Dr. Budak tarafından törenle kampüse asıldı. YÖK Başkanı Özvar, kampüste gerçekleştirdiği incelemelerde spor tesisleri, yeşil alanlar ve yaya öncelikli kampüs uygulamalarını yerinde gözlemledi.

Geri