A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Bölgesi'ndeki moda sektörü, yüksek enflasyon ve düşük döviz kuru gibi ekonomik zorluklara rağmen üretim, istihdam ve ihracat alanlarında büyük bir mücadele veriyor. Bölgedeki STK'ler, toplumsal katkılar sağlamak amacıyla önemli görevler üstleniyor ve bu süreçte farklı alanlardaki liderler aktif roller alıyorlar. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu'nda, 5 farklı kurumda başkanlık yapan 4 ihracatçı yer alıyor. Bu isimlerden biri de Burak Sertbaş. EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde Sektörler Konseyi Üyeliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini aktif bir şekilde sürdürüyor. Sertbaş, önceki dönemlerde TARGEV Başkanlığı, TİM Denetim Kurulu Üyeliği ve EGSD Başkanlık Vekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuştu. Toygar Narbay, EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi olarak, 2021 yılından bu yana Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Narbay, ayrıca 2025’te Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı'na seçildi. Bunun yanı sıra, Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Federasyonu (EURATEX) Yönetim Kurulu'nda Türkiye’yi temsil etmekte ve TOBB Hazır Giyim Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır. EGSD'NİN YENİ BAŞKANI YASİN AKÇAKAYA Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), 15 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda yeni başkanını seçti. EHKİB Denetim Kurulu Üyesi Yasin Akçakaya, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladı. Akçakaya, aynı zamanda Göztepe Spor ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürüyor. Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, kadınların ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Aşkıner, kadın girişimcilerin ekonomiye katkılarını artırmayı hedefleyen EGİKAD’ın başkanlığını 2022’den beri yürütüyor. Aşkıner, geçmişte İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanlığı gibi önemli görevlerde de bulunmuştu. SERTBAŞ: “DENEYİMLER DİĞER STK’LARA KATKI SAĞLAYABİLİR” EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, sektörün toplumsal refahı artıran büyüme potansiyeline vurgu yaparak, “EHKİB’teki deneyimlerimizi diğer STK’lara aktarabileceğimizi düşünüyoruz,” dedi. Sertbaş, EHKİB Yönetim Kurulu’ndaki isimlerin bilgileriyle başka sivil toplum kuruluşlarına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, “EHKİB Yönetim Kurulu’nda 5 farklı kurumda başkanlık yapan 4 ihracatçı vardı. Bu sayı daha da artarsa, çok daha büyük etki yaratabiliriz” dedi. “HAZIR GİYİM EKONOMİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR” EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Toygar Narbay, Türk hazır giyim sektörünün 26 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaştığını ve bu sektörün 18 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Narbay, TGSD’nin 50 yıllık deneyimiyle Türk hazır giyim sektörünü markalaşma, tasarım, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme konusunda güçlü bir noktaya taşıyacaklarını belirtti. “KADIN TEMSİLİ HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE ÇOK GÜÇLÜ” Şahika Aşkıner, hazır giyim sektöründe kadın temsiliyetinin diğer sektörlerden çok daha güçlü olduğunu belirtti. Aşkıner, sektördeki kadın temsilinin artması için büyük bir çaba sarf ettiğini ve bu çabaların tüm sektörlere örnek olabileceğini ifade etti. “Kadınların sektörde yüzde 50 oranında temsili, EGİKAD’ın en büyük misyonudur” dedi. “EGSD, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAK” Yasin Akçakaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı döneminde sürdürülebilirlik projelerine büyük önem vereceklerini belirtti. Akçakaya, Ege’deki hazır giyim sektörünü daha da ileriye taşımak için sürdürülebilir projelere imza atacaklarını ifade etti.