Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde fideleri büyüdü! Uygun fiyata vatandaşları bekliyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Efes Selçuk Belediyesi’nin Köy Enstitülerinden aldığı ilhamla hayata geçirdiği Efes Tarlası Yaşam Köyü, yerel tohumlara sahip çıkmaya devam ediyor. Karaot Tohum Derneği iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında fide ve peyzaj bitkisi üretimi yoğun tempoyla sürdürülüyor. Bu üretim süreci, doğal tarım ilkeleri doğrultusunda, kimyasal ilaç ve gübre kullanımından uzak bir anlayışla yürütülüyor. Yerel Tohumlara Sahip Çıkılıyor Yaşam Köyü’nde üretilen fidelerin temelinde, yöreye özgü, doğal yapısı korunmuş yerel tohumlar yer alıyor. Domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin farklı türleri ile birlikte kabak, salatalık, bamya gibi yazlık sebzeler de bu üretim alanında yetiştiriliyor. Aynı zamanda zeytin, incir ve şeftali fidanları ile lavanta gibi aromatik bitkiler de toprakla buluşuyor. Bu çalışmalarla sadece üretim değil, aynı zamanda yerel çeşitlerin korunması ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi hedefleniyor. Peyzaj Bitkileri de Üretimde Sebze ve meyve fidelerinin yanı sıra çeşitli peyzaj bitkileri de Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yetiştiriliyor. Üretilen bitkiler, çevre düzenlemesinde kullanmak isteyen vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Hem ev hem de kamusal alanlar için alternatif peyzaj bitkileri uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Doğal Fideler Vatandaşla Buluşuyor Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, fidelerin uygun fiyatla vatandaşlara sunulmasının önemine dikkat çekerek, yürütülen bu çalışmaları sosyal bir sorumluluk olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Ceritoğlu Sengel, güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın giderek zorlaştığı bir dönemde, yerel tohumlara sahip çıkmanın ve doğru tarım uygulamalarını yaygınlaştırmanın büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Proje kapsamında çiftçilere ve vatandaşlara yönelik eğitimler de verildiğini vurgulayan Başkan, mutfaklara giren her ürünün güvenilir olması gerektiğini ve bu bilinçle hareket ettiklerini dile getirdi. Temiz Tarımın Geleceğe Mirası Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yürütülen çalışmalar sayesinde vatandaşlar, kendi bahçelerinde ya da balkonlarında doğal üretim yapma şansı buluyor. Temiz gıdaya ulaşmanın her geçen gün zorlaştığı bu dönemde, yerel üretim ve sürdürülebilir tarım ilkeleriyle hayata geçirilen bu projeyle birlikte hem sağlıklı üretim destekleniyor hem de gelecek nesillere güvenilir bir tarım mirası bırakılıyor. Yaşam Köyü’nü ziyaret eden vatandaşlar, doğal yöntemlerle üretilen fideleri temin ederek bu sürece katkı sunabiliyor. Kaynak: Bülten

Geri