A
Admin
Yönetici
Yönetici
Efes Selçuk Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini genişletmek amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, Türkiye Belediyeler Birliği'ne yapılan mama yapım parkuru başvurusunun olumlu sonuçlandığını açıkladı. Böylece, belediyenin kendi imkanlarıyla mama üretme fırsatı doğdu. SOKAK HAYVANLARININ BESLENMESİNE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜM Başkan Sengel, proje kapsamında kurulacak mama yapım parkurunun sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm getireceğini belirtti. Bu adım, Efes Selçuk Belediyesi'nin hayvan haklarına gösterdiği hassasiyetin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. BELEDİYE KENDİ MAMASINI ÜRETECEK Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni tarafından kabul edilen proje kapsamında, belediyenin kendi imkanlarıyla köpek maması üretimi yapılabilecek. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, konuyla ilgili şunları söyledi: “Köpek mamamızı yapabileceğimiz bir makine parkurumuz, Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni tarafından kabulü dâhilinde olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.” Belediye, mama üretim parkurunu yakın zamanda kurarak projeyi uygulamaya başlayacak. Böylece, sokak hayvanlarının mama ihtiyaçları belediye bünyesinde karşılanabilecek.