Eczacılık Fakültesi mezuniyet coşkusunu yaşadı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılı mezunlarını törenle uğurladı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreninde hem emeklerin karşılığı alındı hem de öğrencilerin yeni hayatlarına adım attığı bu özel gün büyük bir coşkuya sahne oldu. “Emanet Ettiğiniz Gençleri Gururla Uğurluyoruz” Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, öğrenci ailelerine hitaben, “Yıllar önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, bugün özgüvenli, donanımlı ve meslek sahibi bireyler olarak sizlere iade etmenin gururunu yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin akademik bilgi kadar karakter gelişimi açısından da önemli bir yol kat ettiğini belirten Şengün, mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarı, sağlık ve huzur temennisinde bulundu. “Ege Mezunu Olmak Bir Ayrıcalık” Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan ise konuşmasında, mezun olan öğrencilerin uzun ve zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladığını vurgulayarak, “Eğitim hayatınız boyunca gösterdiğiniz emek ve azminiz, sizleri bu sahneye taşıdı. Eczacılık Fakültemiz, ikinci kez tam akreditasyon alan programıyla örnek gösterilen bir konuma sahip. Bugün burada olmak, aynı zamanda bu köklü geleneğin bir parçası olmanın gururunu taşımaktır,” dedi. “Sadece Diploma Değil, Sorumluluk da Alıyorsunuz” Eczacılık mesleğinin yalnızca ilaç teminiyle sınırlı olmadığını ifade eden Prof. Dr. Orhan, mezunlara mesleki sorumluluklarını hatırlatarak, “Mesleğinizin toplumdaki itibarını sizlerin duruşu belirleyecek. Empati kuran, güncel bilgiyi takip eden ve etik değerlere bağlı kalan eczacılar olarak anılmanızı diliyorum,” sözlerini kaydetti. Ayrıca dijital sağlık teknolojileri ve yapay zekâ gibi alanlardaki gelişmeleri takip etmenin önemine de dikkat çekti. Öğrencilerden Teşekkür ve Veda Fakülte birincisi Rana Alin Beyaz, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada, üniversite yıllarında yaşadıkları zorlukların ve kurdukları dostlukların hayatlarına değer kattığını belirtti. “Eğitim hayatımız bize yalnızca mesleki bilgi değil, aynı zamanda hayata dair önemli kazanımlar da sundu,” diyen Beyaz, başta akademisyenler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kep Atma Töreniyle Mezuniyet Taçlandı Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ardından fakülte geleneği olarak “bilim meşalesi” bir üst sınıfa devredildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. Sahneye yansıyan sevinç, ailelerin gözlerindeki gururla birleşti ve unutulmaz bir güne dönüştü. Bülten

Geri