A
Admin
Yönetici
Yönetici
14 Mayıs Eczacılık Günü vesilesiyle, Medipol Mega Üniversite Hastanesi İşletme Direktör Yardımcısı ve Uzman Eczacı Yıldız Türkaydın, eczacılığın sağlık sistemindeki kritik rolüne ve ilaç yönetimindeki önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkaydın, eczacılık mesleğinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmadaki işlevini vurgulayarak, bu alandaki titizlikle yapılan çalışmaların sağlık üzerindeki etkilerini anlattı. Eczacılar, İlaç Yönetiminin Merkezinde Yer Alıyor Türkaydın, eczacılığın sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade etti. Özellikle pandemi döneminde eczacıların en ön saflarda yer aldığını belirten Türkaydın, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu olarak hastanelerinde klinik eczacılık temelli bir ilaç yönetim sistemi geliştirdiklerinin altını çizdi. Bu sistemle birlikte, eczacılara önemli görevler verildiğini ve bu görevlerin, bilimin rehberliğinde hastalara en doğru tedaviyi sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi. Türkaydın, ilaç tedavisinin doğru yönetilmediği takdirde ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini vurguladı ve eczacıların bu alandaki önemine dikkat çekti. "İlaç doğru kullanıldığında şifa kaynağıdır, ancak yanlış ellerde bir zehre dönüşebilir. Eczacılar bu riski en aza indirmek için kritik bir rol üstlenmektedir," diye konuştu. Teknoloji ve Klinik Yaklaşımlar ile İlaç Yönetimi Medipol Mega Üniversite Hastanesi, ilaç hatalarını en aza indirmek için son teknoloji yazılımlarını kullanarak ilaç yönetim sistemini güçlendirdi. Türkaydın, hastanede uygulanan ilaç yönetim sisteminin, klinik eczacılık yaklaşımıyla desteklendiğini belirtti. Bu sistemde, ilacın endikasyonuna uygunluğu, hastanın kilosu, mevcut hastalıkları ve olası ilaç etkileşimleri gibi faktörler dikkatle göz önünde bulunduruluyor. Türkaydın, "Eczacılarımızın onayı olmadan hiçbir ilaç uygulamasına geçilmiyor. Bu sistem, hastaların tedavi süreçlerinin doğru ve güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor," dedi. Özel Hasta Gruplarında Yüksek Hassasiyet Gerektiren İlaç Yönetimi Türkaydın, hastanede kemoterapi, hematoloji ve yeni doğan yoğun bakım gibi özel tedavi gerektiren birimlerde, ilaç yönetiminin titizlikle takip edildiğini de vurguladı. Özellikle bu birimlerde, yüksek hassasiyet gerektiren ilaçların doğru ve güvenli şekilde yönetilmesi için deneyimli eczacılardan oluşan uzman ekiplerin görev yaptığını söyledi. Kemoterapi ünitesinde ve yeni doğan yoğun bakımda, eczacıların süreci dikkatle izlediğini belirten Türkaydın, "Bu sayede hastalarımıza ilaçlar güvenli ve doğru bir şekilde ulaştırılıyor," diyerek bu alandaki profesyonel yaklaşımlarının hastalar için hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.